Regija – Gradonačelnik Krešimir Žagar prisustvovao otvorenju izložbe ”Novo putovanje starom prugom”

pruga5 10 1a

U Zavičajnom muzeju grada Slatine, u 19 sati otvorena putujuća izložba pod nazivom ”Novo putovanje starom prugom” koja je realizirana kao dio projekta ”Od carske željeznice do održivog razvoja turizma područja Szentlorinc-Slatina-Našice”.

 

Izložbu je u sklopu 19. međunarodnog festivala Dani Milka Kelemena otvorio gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš.

Brojne uzvanike i goste pozdravila je ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, koja je ovom prilikom istaknula kako je cilj projekta promoviranje novih kulturno-turističkih programa te podsjećanje na značajne povijesne činjenice odnosno na željezničku prugu koja je od 1895. do 1918. godine premostila rijeku Dravu, povezala ova tri grada, omogućila živu komunikaciju njihovih stanovnika i doprinijela zajedničkom ubrzanom gospodarskom razvoju.

pruga5 10 2a

O samom projektu govorili su i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš te gradonačelnik Našica Krešimir Žagar koji je sve prisutne upoznao sa značenjem projekta za sam grad Našice, kroz obnovu muzejske građe, nabavu opreme, instrumenata, odora i nošnji za članove Gradske glazbe i HKD-a Lisinski.

Otvorenju je između ostalih, prisustvovao i međunarodno priznati glazbenik Milko Kelemen koji je tom prigodom gradonačelniku Roštašu i župniku Nikoli Jušiću predao donaciju za ”Sobu Milka Kelemena”, odnosno za župnu crkvu blaženog Ivana Merza. Svoj doprinos otvorenju izložbe dao je Dječji vrtić Zeko prigodnim programom.

Pročitajte još