Razriješena serija provala u radne strojeve

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEKako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio četiri kaznena djela teška krađa i kazneno djelo krađa te da je 38-godišnja hrvatska državljanka sudjelovala u počinjenu jednog kaznenog djela teška krađa. U periodu od 14. siječnja do 29. travnja, 23-godišnjak i 38 godišnjakinja su u šumskim predjelima kod mjesta Granice i Mala Londžica provalili u rezervoare sedam radnih strojeva. Iz rezervoara radnih strojeva ukrali su oko 600 litara dizel goriva te iz hidrauličnih sklopova oko 50 litara hidrauličnog ulja.

Jučer, 5. svibnja, temeljem naloga suda, policijski službenici obavili su pretragu obiteljske kuće i osobnog automobila, vlasništvo 23-godišnjaka i 38-godišnjakinje, te su pronašli i oduzeli više PVC kanistera i metalne škare za željezo. Pravnim osobama iz Našica počinjena je materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Provalio u kuću i ukrao novac

U utorak, 4. svibnja, u večernjim satima, u Dopsinu, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i ukrao novac. Vlasnici, 75-godišnjoj hrvatskoj državljanki, počinjena je materijalna šteta više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Provaljeni rezervoari za gorivo

U srijedu, 5. svibnja, tijekom noći, na autocesti A5, odmorištima Beketinci i Ivandvor, nepoznati počinitelj je provalio u rezervoare za gorivo dva teretna vozila i ukrao više stotina litara dizel goriva. Pravnim osobama iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, počinjene su materijalne štete oko 8 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla duhan

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 71-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Jučer, 5. svibnja, temeljem naloga suda, u Batini, kod 71- godišnjaka je obavljena pretraga doma i drugih prostorija. Policija je pronašla i oduzela više desetaka vrećica sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, ukupne težine 43 kilograma. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Pronašao projektil

U petak, 30. travnja, oko 11 sati, u Markovcu Našičkom, djelatnik je prilikom obrade sekundarnog otpada u krugu tvrtke pronašao školski projektil. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo školski projektil na siguran način.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. Na području Osijeka, Đakova i Našica dogodile su se po dvije prometne nesreće, dok se po jedna prometna nesreća dogodila na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Jučer, 5. svibnja, na području Policijske uprave osječko- baranjske u prometu su zaustavljena dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 10,10 sati, u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Pročitajte još

Učitavanje...