Razbojništvo u Donjoj Motičini

Razbojništvo u Donjoj Motičini

Razbojništvo u Donjoj Motičini


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su maloljetnik i 22-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo računalna prijevara, dok se sumnja da je maloljetnik počinio i kazneno djelo razbojništvo te da je 22-godišnjak počinio i kazneno djelo poticanje.

U večernjim satima 17. siječnja maloljetnik je, na nagovor 22-godišnjaka, u cilju otuđenja novca ušao u obiteljsku kuću u Donjoj Motičini. Kada ga je zatekao vlasnik kuće, mladić ga je tjelesno napao i ukrao mu novčanik s nekoliko tisuća kuna, bankovnim karticama i PIN brojevima. Vlasnik je zadobio teške tjelesne ozlijede. Potom su oba počinitelja na bankomatu uporabom ukradene kartice podigli za sada neutvrđen novčani iznos. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

U prometnoj nesreći poginuo vozač automobila

U petak, 18. siječnja, oko 14,27 sati, 40-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom Vinkovačke ceste, desnom prometnom trakom iz smjera juga u smjeru sjevera. Dolaskom do sjeverne strane podvožnjaka, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, koje se zarotiralo i prednjim djelom sletjelo s kolnika. Vozilo je lijevim bočnim dijelom udarilo u metalni stup (nosač električnih vodova tramvaja), koji se nalazi na travnatoj bankini uz istočni rub kolnika. Na mjestu prometne nesreće preminuo je 40-godišnjak, dok je 33-godišnja putnica iz vozila zadobila teške tjelesne ozlijede. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

Od 14,45 do 16,28 sati promet Vinkovačkom cestom u smjeru jug – sjever bio je zatvoren te se odvijao obilazno, a od 14,29 do 17,05 u prekidu je bio tramvajski promet na liniji Bikara – Trg Ante Starčevića.

 

Policija razotkrila počinitelja kaznenih djela razbojnička krađa i teška krađa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela razbojnička krađa i teška krađa. U večernjim satia 12. siječnja mladić je od djelatnika ugostiteljskog objekta u Županijskoj ulici u Osijeku zatražio da mu razmjeni novčanicu. Kada je djelatnik otvorio novčanik, mladić ga je istrgnuo iz ruku te se udaljio iz ugostiteljskog objekta s za sada neutvrđenom količinom novca. Mladić je, također, u prijepodnevnim satima 15. siječnja u prodavaonici u blizini centra Osijeka zatražio od prodavača da pogleda nakit. Nakon što je odabrao komad nakita na pultu, uzeo ga je i udaljio se iz prodavaonice. Prodavač ga je sustigao, međutim, mladić mu se istrgnuo iz ruku s nakitom vrijednosti više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Požar u vikend kući

Oko 18,42 sati 19. siječnja, uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama, došlo je do požara improvizirane vikend kuće u Petrijevcima, sačinjene od autobusa i drvene konstrukcije. U potpunosti je izgorio improvizirani objekt – šasija autobusa, unutrašnjost, drvena konstrukcija s krovištem i terasom te pripadajućim stvarima. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko dvadeset tisuća kuna. Požar se proširio na grede dvije susjedne vikend kuće. Na jednoj susjednoj vikendici nagorjelo je pet nosivih greda krovišta, a materijalna šteta iznosi oko dvije tisuće kuna. Na drugoj susjednoj kući došlo je do pucanja salonit ploča, a materijalna šteta iznosi oko dvije i pol tisuće kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

 

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici utvrdili da 46-godišnjak u obiteljskoj kući u Bijelom Brdu posjeduju ručnu bombu, koju su policijski službenici preuzeli. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devetnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, a jedna je teže ozlijeđena. Preostalih osamnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Jedanaest se dogodilo na području Osijeka, četiri na području Đakova, tri na području Belišća, a jedna na području Baranje.

Stric pivo

Pročitajte još