Radni sastanak gradonačelnika Krešimira Kašube u Hrvatskim vodama s direktorom Željkom Kovačevićem

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je održao radni sastanak u Hrvatskim vodama u Osijeku s direktorom Željkom Kovačevićem na kojem je otvoreno niz tema, a jedna od njih je bila i izgradnja našičkog kupališta, odnosno bazena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEObnovit će se plaža na Lapovcu

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je spremnost Hrvatskih voda za uređenje Lapovca kako bi postalo turistički poželjno odredište, a uredila bi se šetnica, biciklistička staza te dio rasvjete.

“Na sastanku smo se dotakli naših vodnih resursa, to jest akumulacije Lapovac. Razgovor je tekao u smjeru da bi se išlo, za početak, u obnovu plaže na Lapovcu, ali ono što je zanimljivo je novost čak i na državnoj razini, a to je mogući pontonski bazen koji bi se nalazio u blizini brane,” – izjavio je Krešimir Kašuba te nadodao kako je do tog ostvarenja potrebno je niz dozvola i vremena te mnogo radnji koje će tome prethoditi. U idućih nekoliko mjeseci radit će se na ishođenju dozvola i početku realizacije tog projekta.

Kreće izgradnja akumulacija

Također, tema današnjeg sastanka bila je i obrana od poplava, a radi se o idejnim rješenjima koja se nalaze u fazi realizacije – izgradnja druge i treće akumulacije, Lapovac 1 i 3. Prva akumulacija bi se nalazila iza Makloševca koja bi trebala imati duplo veći kapacitet od postojeće akumulacije, odnosno Lapovca 2 i moguće je da i ona bude u turističkoj ponudi.

Krešimir Kašuba je rekao kako će izgradnja treće akumulacije biti realizirana kroz nekoliko godina, a ona bi se nalazila većim dijelom na području Donje Motičine, Seone i manjim dijelom na području grada Našica.

“Na sastanku je još dogovoreno i pojačano održavanje kanala, iako, da citiram struku, onakvu količinu kiše koja je pala prije desetak dana nije bilo moguće riješiti ovim kanalima jedino izgradnjom nove akumulacije. Uz održavanje kanala koje će ići duž našičke rijeke ide i održavanje korita rijeke u našičkom parku, a 95% sredstava bi došlo od Hrvatskih voda.” – rekao je Krešimir Kašuba.

Pročitajte još

Učitavanje...