Prvi gost Studija Plus načelnik je Općine Podgorač Goran Đanić

U našoj novoj emisiji koja nosi naziv Studio Plus ugostili smo načelnika Općine Podgorač Gorana Đanića. S načelnikom smo prošli kroz zanimljive teme realiziranih projekata na području općine, ali i planove za sljedeću 2022. godinu s naglaskom na rekordan proračun težak 38 milijuna kuna. Veći dio proračuna čak 28 milijuna kuna obuhvaća razne projekte na području Općine Podgorač koji se financiraju iz fondova EU te iz proračuna RH.

„Od projekata bih izdvojio izgradnju nerazvrstanih cesta Budimci, Bijela Loza, Ostrošinci, Poganovci, zatim je u planu i rekonstrukcija nogostupa te nabava vatrogasnih kombija za dobrovoljna vatrogasna društva, odnosno zamjena postojećih. Ovaj bih proračun nazvao i demografskim – tako smo osigurali stipendije studentima, prijevoz srednjoškolcima, osnovnoškolcima obroke, a vrtićance besplatnim prijevozom i subvencijom za kuhinju. Naglasio bih kako smo svim umirovljenicima s područja Općine osigurali božićnice i uskrsnice.” – izjavio je, između ostaloga, načelnik Goran Đanić istaknuvši subvencije za kupnju kuća.

Tekuća godina bila je odlična, istaknuo je načelnik Đanić jer bila je to godina s puno projekata – od asfaltiranja nerazvrstanih cesta, izgradnje i rekonstrukcije staza, izgradnje fontana između čega je izdvojio i nabavu vatrogasnih cisterni te izgradnje vatrogasnih garaža u Kršincima kao i izgradnju, najvećeg i najvrijednijeg projekta, rekonstrukcije vatrogasnog centra Podgorač. U sljedećoj godini istaknuto je projektiranje tržnice u Podgoraču te izgradnja sportskog centra koji će kroz godine obuhvatiti i bazen. Podgorač će dobiti i pročistač otpadnih voda. No više o planovima pogledajte u videu:

Pročitajte još