Provalio u kuću i ukrao nakit i novac

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 23. na 24. listopada, u Ernestinovu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 39-godišnje hrvatske državljanke te iz kuće ukrao razni nakit i više desetaka tisuća kuna. Vlasnici je nastala materijalna šteta veća od 50 000 00 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Ukrao drva za ogrjev

U poslijepodnevnim satima, 13. kolovoza, u šumi „Bukovac“, u blizini mjesta Majar nepoznati je počinitelj posjekao više stabala graba i ukrao više kubičnih metara ogrjevnog drveta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Oštetio osobni automobil

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Privlake. U poslijepodnevnim satima, 16. rujna ove godine, u Osijeku, maloljetnik je došao do parkiranog osobnog automobila i otkinuo retrovizor. Vlasniku 21-godišnjaku pričinjena je materijalna šteta od 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Iskoristio nepažnju i ukrao novčanik

U četvrtak, 22. listopada, u Osijeku nepoznati je počinitelj iz ruksaka 53-godišnje hrvatske državljanke ukrao novčanik s novcima, raznim dokumentima i bankovnim karticama. Ukradenim karticama na bankomatu podigao je više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće pet je osoba zadobilo lake tjelesne ozljede, preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka te po jedna na području Đakova, Donjeg Miholjca, Belišća i Našica.

Pročitajte još