Proslavljen Dan Srednje škole Isidora Kršnjavoga

Jučer je u višenamjenskoj dvorani održana svečanost obilježavanja Dana Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice. Nakon stanke uzrokovane koronakrizom tradicija se nastavila pa su tako nagrađeni najbolji maturanti kao i učenici koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima.


Na početku svečanosti okupljenima se obratio ravnatelj Željko Filjak koji je istaknuo kako će se ova godina pamtiti po nikad većem broju nagrađenih učenika. Također je napomenuo kako našička srednja škola obrazuje oko 900 učenika te da je među 104 nastavnika 12 profesora mentora, 12 profesora savjetnika i odnedavno škola ima izvrsnog savjetnika – profesora Darka Eršetića te dvoje nagrađenih najuspješnijih nastavnika profesoricu Romanu Borš Mačak i profesora Gorana Hajnala.

Nagrade najboljim učenicima

Nakon uvodnog govora emitirana je radijska emisija „Tko se boji Babe još”, a snimili su je učenici medijske skupine Luka Koren i Karlo Šalek pod mentorstvom prof. Marine Pavičić i s njom se plasirali na državnu smotru LiDraNo. Zatim je nagrade najuspješnijim maturantima ekonomske škole, u ime Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice, uručila Ana Rašković. Uslijedio je središnji dio manifestacija – nagrađeni su najuspješniji maturanti te svi učenici koji su ostvarili prestižne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima.

Ravnatelj škole Željko Filjak s nekoliko se riječi osvrnuo na proteklu školsku godinu koja je, nažalost, bila obilježena pandemijom, ali i nikad boljim rezultatima učenika i njihovih profesora.

“Nakon dvije godine danas smo proslavili uspjehe naših učenika i njihovih profesora i nadam se da će današnji dan ostati u lijepom sjećanju. Kako je i tradicija nagradili smo najbolje učenike, odnosno sve one koji su svoje trogodišnjeg ili četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom. Nagradili smo i sudionike državnih natjecanja te smotri u raznim područjima kojih imamo više nego ikada, a radi se o brojci od preko 80 učenika. To sve govori o uzornom pedagoškom radu i ovim putem čestitam svim nastavnicima na njihovom trudu i prenošenju optimizma na svoje učenike.” – zaključio je ravnatelj Filjak naglasivši nastavak izvrsne suradnje s Gradom i Županijom.

Stric pivo

Pročitajte još