Pronašao odbačeno oružje

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 12. prosinca, u Tvrđavici, hrvatski državljanin je tijekom šetnje pronašao odbačenu pušku. Policijsku službenik Policijske uprave osječko – baranjske pušku je izuzeo s mjesta pronalaska.

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a četiri su osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.

Pročitajte još