Pronađen kradljivac novca iz obiteljske kuće

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak ukrao novac i nakit 87-godišnjakinje u Ernestinovu, o čemu smo pisali, a više možete pročitati ovdje. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Policija pronašla provalnika

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovna sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška krađa“ u pokušaju. U subotu, 16. srpnja, u noćnim satima u Đakovu, 30-godišnjak je provalio u salon za ljepotu, preturao stvari te se udaljio. Protiv osumnjičenika policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Osijeku.

Pronađena kradljivica

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 41-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od 20. do 22. travnja, u Osijeku, 41-godišnjakinja je iz trgovačkih radnji u Osijeku ukrala alkoholna pića i parfem, čime su pravne osobe oštećene za oko 1.000,00 kuna. Protiv osumnjičene policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Osijeku.

Izgorio krov

Jučer, u jutarnjim satima, u Donjem Miholjcu, došlo je do požara u pekarnici, vlasništvo 39-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid mjesta događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj u krovnom prostor kojom prilikom je krov izgorio u potpunosti. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu oko 200.000,00 kuna.

Požar u Kopačkom ritu – Nadopuna događaja

Jučer 21. srpnja, na području parka prirode Kopački rit između Kopačeva i Osijeka, na predjelu Lanište, obavljen je očevid mjesta događaja od strane policijskih službenika očevidne ekipe Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je da je uzrok požara odbacivanje gorive tvari. Policijski službenici podnose izvješće o događaju.

Upravljao automobilom s 1,72 promila alkohola

Jučer, na području Policijske uprave osječko – baranjske policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali dva vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,15 sati u Čepinu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 54-godišnjak iz Čepina. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,72 promila alkohola. Za počinjen prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 20,50 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Belog Manastira. Vozač se odbio alkotestirati te mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a jedna lako tjelesno ozlijeđena. U dvije prometne nesreće je nastala materijalna šteta. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Donjeg Miholjca po jedna.

U 23,15 sati, na državnoj cesti broj 34 između mjesta Donji Miholjac i Sveti Đurađ, dogodila se prometna nesreća. Vozač 34-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,42 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još