Projekt Večer matematike i ove godine održan u OŠ Dore Pejačević Našice

Projekt Večer matematike i ove godine je održan u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Radionice su održane na nastavi matematike i dodatnoj nastavi matematike, a održale su ih učiteljice Branka Burazer, Adriana Dragić, Ksenija Orešković, Kristina Torčić, Marija Marković, Ružica Belunjak, Daniela Vidaković.

Zabavna strana matematike

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Nije bilo fiksnoga vremena početka održavanja projekta nego je određeno da se projekt održi 1. prosinca 2021. godine u bilo koje vrijeme, ovisno o epidemiološkim mjerama i uputama koje budu na snazi. Materijali koji su poslani prilagođeni su da se mogu koristiti i u manjim skupinama ili individualno, a pripremljeni su i online materijali. Pored ponuđenih radionica ove smo godine ostvarili i jednu koju smo samostalno osmislili, a tema je bila Svjetsko nogometno prvenstvo i postotci.

Pročitajte još