Proglašeni pobjednici Međuškolskog fotonatječaja Knjiga u kadru

Školska knjižica Osnovne škole kralja Tomislava povodom Mjeseca hrvatske knjige i Mjeseca školskih knjižnica organizirala je 6. Međuškolski fotonatječaj Knjiga u kadru. Za najbolje fotografije u dvije kategorije izabrane su Tea Martić iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Koška i Jakov Barić iz Osnovne škole Dore Pejačević Našice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa natječaj pristiglo 28 fotografija

Posljednji je natječaj ovog tipa organiziran 2018. godine, a ove ga je godine knjižničarka Ivana Ostrički ponovno pokrenula potaknuta 2021. kao Godinom čitanja. Na natječaj je pristiglo 28 fotografija devetnaestero autora, odnosno učenika iz Osnovne škole Dore Pejačević Našice, Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Koška, Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac i Osnovne škole kralja Tomislava Našice.

Dvije teme i dvije kategorije natječaja

Teme natječaja usklađene su s ovogodišnjim temama Mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige:

1. tema: Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta

2. tema: Hrvatski autori u Godini čitanja; moto Ajmo HRVATI se s knjigom.

Stručno povjerenstvo, koje čine našički fotografi Dora Dvoržak i Joisp Ledinščak te ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, odabralo je po tri najkreativnije fotografije u dvije kategorijama, 5. i 6. razreda te 7. i 8. razreda. Budući da je riječ o amaterskim fotografijama, povjerenstvo je zanemarilo kvalitetu fotografija te je ocjenjivalo kreativnost u prikazu tema i opisu fotografije, prenose iz škole.

Nagrađeni u kategoriji 5. i 6. razred

1. mjesto: Tea Martić iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, Koška

mentorica: Dubravka Payerl

2. mjesto: Ana Koljenik  iz Osnovne škole kralja Tomislava, Našice

mentorica: Vesna Kovačević-Tomić

3. mjesto: Petra Nogić iz Osnovne škole Dore Pejačević, Našice

mentorica: Dubravka Kruljac

Kategorija 7. i 8. razred

1. mjesto: Jakov Barić iz Osnovne škole Dore Pejačević, Našice

mentorica: Dubravka Kruljac

2. mjesto: Lana Puhanić iz Osnovne škole Dore Pejačević, Našice

mentorica: Dubravka Kruljac

3. mjesto: Barbara Dragozet iz Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka, Jelisavac

mentorica: Katarina Najmenik

Budući da su na natječaj pristigle i kvalitetne fotografije koje ne odgovaraju zadanim temama natječaja, povjerenstvo je odlučilo dodijeliti i dvije pohvale: Eli Resler u kategoriji 5. i 6. razreda te Nataliji Arapović u kategoriji 7. i 8. razreda. Mentorica je objema učenicama nastavnica Dubravka Kruljac iz Osnovne škole Dore Pejačević, Našice.

Nagrade, priznanja i zahvalnice bit će poslane učenicima i mentorima tijekom sljedećeg tjedna. Svim učenicima i učiteljicama organizatori i stručno povjerenstvo zahvaljuje na sudjelovanju, te upućuju čestitke nagrađenima!

Zbog epidemioloških okolnosti ovogodišnja izložba fotografija neće biti organizirana u prostorima škole, ali u svim fotografijama možete uživati na mreži: Galerija fotografija.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još