Prisjećanje na Papuk 91 i poginule branitelje

Na datum, 4.12.1991. godine poginuli su hrvatski branitelji Momir Krmpotić iz Našica i Milan Puhanić iz Kelešinke. Poginuli su tijekom oslobađanja Papuka od agresora koje je značilo prvo oslobađanje jednog od okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu, a oslobađanje tog područja bio je i uvod u kasnije oslobađanje zapadne Slavonije. Jučer su suborci i obitelji zapalili svijeće na grobovima poginulih branitelja Momira Krmpotića i Milana Puhanića te preminulog zapovjednika Vojne policije Josipa Pavlusa.

Položeni vijenci i zapaljene svijeće

U Kokočaku je održan prigodni komemorativni program. Na spomen-obilježju Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću vijence su položila izaslanstva Predsjednika RH, ministra obrane, ministra hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije te gradova Orahovice i Našica, obitelji poginulih i suborci. U prigodnim govorima važnost oslobađanja Papuka istaknuli su izaslanik Predsjednika Republike – brigadir Stjepan Krešić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja – Dinko Tandara, izaslanik ministra obrane Marija Banožića -Dalibor Bajči, izaslanik virovitičko-podravskog župana – gradonačelnik Orahovice Saša Rister i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Tradicionalna utrka u spomen na trojicu poginulih branitelja

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije organizirala je tradicionalnu Memorijalnu utrku Kokočak-Orahovica, koja se i ove godine trčala u spomen na trojicu poginulih branitelja Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 4. i 5. prosinca 1991. godine.

 

Izvor: Radio Našice

Pročitajte još