Pripadnici MORH-a sudjeluju na Nexe Croatia Backyard Ultra

Po prvi puta na našičkoj Highlander utrci NEXE CROATIA BACKYARD ULTRA organizirano će pod pokroviteljstvom MORH-a nastupiti 20-tak pripadnika HV-a iz cijele Hrvatske te time podržati ovaj događaj koji će se 30.06.2023. godine održati u Našicama, na jezeru Lapovac. Naime, na inicijativu URT „Nexe Team“ Našice kojeg s MORH-om veže izvrsna suradnja u trčanju memorijalnih utrka, a koje našička udruga organizira diljem Hrvatske, MORH će po prvi puta sudjelovati i na ovakvom sportskom natjecanju budući da se i među pripadnicima HV-a nalaze vrhunski sportaši koji postižu izvanredne rezultate.

Matea će simbolično istrčati jedna krug oko jezera

Posebnu čast organizatoru URT „Nexe Team” Našice ukazala je najbolja Hrvatska maratonka i reprezentativka Matea Parlov Koštro koja se nalazi u ugovornoj pričuvi HV-a i koja je 26.03.2023. godine pobijedila na maratonu u Hannoveru u vremenu 2:25:45 što je za gotovo 3 minute bolje od njezinog osobnog rekorda, a ujedno je i istrčana norma za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine i Svjetskom atletskom prvenstvu ove godine u Budimpešti.

Matea će, sukladno svojim obvezama, pripremama i aktivnostima, simbolično istrčati jedna krug oko jezera Lapovac te tako podržati sve sudionike s ciljem ostvarenja što boljih rezultata sudionika utrke.

Foto: URT „Nexe Team” Našice, Matea Parlov Koštro

Pročitajte još