Primjena novih mjera za sve djelatnike u zdravstvu i socijalnoj skrbi u Općoj županijskoj bolnici Našice

Uz zanemarive poteškoće započelo se sa provođenjem novih mjera Stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva, a vezanih uz dolazak na radno mjesto zdravstvenih djelatnika te djelatnika u socijalnoj skrbi uz prethodni dokaz cijepljenja, preboljenja ili testiranja na Covid, odnosno važećim dokumentom koji dokazuje isto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU našičkoj bolnici cijepljeno je do sada 81 posto liječnika te 75 posto medicinskih sestara. Od onih koji nemaju uvjete za Covid potvrdu, testirana su 72 djelatnika Opće županijske bolnice Našice i svi su bili negativni. Od tih 72 djelatnika, 30 je cijepljenih 1. dozom cjepiva te ćemo uskoro smanjiti potrebe za testiranjem naših djelatnika prije dolaska na posao i tako još više dati značaj, kako sigurnosti naših djelatnika pri radu, tako i sigurnosti svih korisnika naših usluga.

Svi hitni bolnički pacijenti koji nemaju Covid potvrdu prolaze, prilikom prijema, zonu izolacije do nalaza PCR testa

Osim djelatnika Opće županijske bolnice Našice, u našoj ustanovi testiralo se i 11 djelatnika Centra socijalne skrbi, ali i popisivači stanovništva sa našeg područja, njih 30-ak. Na radilištima Opće županijske bolnice se i dalje redovito provode testiranja svih pacijenata, kako redovitih sa sumnjom na akutnu infekciju, tako i svih koji zahtijevaju planirano bolničko liječenje, ali i onih koji zahtijevaju pretrage kod kojih se stvara aerosol, odnosno gastroskopije, kolonoskopije i slično. Prosječno se na dan testira 70-ak takvih pacijenata.

Svi hitni bolnički pacijenti koji nemaju Covid potvrdu prolaze, prilikom prijema, zonu izolacije do nalaza PCR testa. Također se redovito provode i testiranja osoba koje se testiraju za osobne potrebe. Trenutno se u bolnici liječi 10 pacijenata oboljelih od Covida, od čega je 8 necijepljenih i dva cijepljena protiv ovog virusa. Ukupno je u bolnici na današnji dan 115 pacijenata na bolničkom liječenju što predstavlja gotovo 90 posto ukupnog kapaciteta ustanove.

S obzirom na borbu sa Covid pandemijom, svi djelatnici obavljaju i svakodnevne zadatke vezane uz drugu zdravstvenu problematiku te iz bolnice mole sve korisnike njihovih usluga za dodatno razumijevanje i strpljenje, kako bi što efikasnije učinili sve što je potrebno i nužno u ovim neobičnim vremenima. Zahvala svim djelatnicima Opće županijske bolnice Našice, koji sudjeluju u organizaciji i provođenju ovih proširenih radnih zadataka, ali i svima koji uspješno djeluju uz sve zahtjevne prilagodbe u procesu rada.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice,

Hrvoje Šimić, dr. med., spec.

fizikalne medicine i rehabilitacije

Pročitajte još

Učitavanje...