Prigodnim šahovskim turnirom Udruga vukovarskih veterana Našice nastavlja s obilježavanjem 30 godina aktivnog rada

 

Udruga vukovarskih veterana Našice danas je nastavila s proslavom svog 30. rođendana organiziravši šahovski turnir „67 za Vukovar”. Turnir, koji je privukao veliki broj djece, se odigrava u prostorijama našičkog Šahovskog kluba „Slavonac”, a njega su prigodnim riječima otvorili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, zamjenik župana Osječko – baranjske županije i vrsni šahist Josip Miletić te tajnik Udruge i jedan od organizatora Branimir Jokić koji im se zahvalio na suradnji i podršci.

„Danas se održava šahovski turnir „67 za Vukovar” kojeg smo organizirali u sklopu obilježavanja 30 godina rada naše Udruge. Uvjeren sam kako će on postati tradicionalan te ćemo ga iduće godine organizirati u drugom mjestu – vidjet ćemo hoće li to biti Velimirovac, Đurđenovac ili negdje drugdje. Također, iznimno mi je drago vidjeti ovoliki broj djece na turniru te se ovim putem zahvaljujem svima koji su nam ga pomogli organizirati.” – istaknuo je Jokić s porukom kako Udruga vukovarskih veterana Našice nastavlja s aktivnim radom u zajednici.

Grad Našice i Osječko – baranjska županija nastavljaju podržavati rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve natjecateljice i natjecatelje poručivši im kako je škola na prvom mjestu, odnosno obrazovanje i učenje s posebnim osvrtom na Domovinski rat

„Rujan i listopad su bitniji mjeseci za Grad Našice – 21. rujna obilježavamo Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica, 27. rujna odlazak 67 dragovoljaca s našičkog područja u obranu Vukovara, a 19. listopada obilježavamo osnivanje 132. brigade. Slijedom toga je Udruga vukovarskih veterana Našice danas organizirala šahovski turnir s klubovima iz Velimirovca, Đurđenovca i Našica pod imenom „67 za Vukovar”.” – izjavio je gradonačelnik zaključivši kako je ovaj turnir još jedan vid promicanja istine o Domovinskom ratu.

Dožupan Josip Miletić otvorio je turnir poželjevši svim natjecateljima puno sreće i fer igru.

„Danas u prostorijama Šahovskog kluba „Slavonac” Našice igramo turnir za 67 našičkih heroja koji su branili grad Vukovar. Posebno mi je drago da je Udruga vukovarskih veterana Našice sudjelovala u organizaciji i u promicanju istine o Domovinskom ratu s posebnim osvrtom na obranu samog Vukovara. Zahvaljujem se i Gradu Našicama na financijskoj potpori, a i Osječko – baranjska županija sudjelovala je u organizaciji turnira koji će, na neki način, upoznati sudionike na sve ono što su naši branitelji tada prolazili. No, bitno je da se turnir igra u ugodnom i prijateljskom raspoloženju, da su djeca vesela, a čestitam unaprijed onima koji će pokazati najveće šahovske vještine.” – rekao je dožupan Miletić uz uvjerenje kako će se turnir iduće godine ponovno održati.

Treba napomenuti kako su svi natjecatelji nagrađeni prigodnom zahvalnicom dok će se oni najbolji ovjenčati medaljama i peharima, a Udruga vukovarskih veterana Našice ostaje predana svom cilju očuvanja uspomena na ratne dane i doprinosu zajednici te će nastaviti s organizacijom različitih događaja kako bi to i ostvarila.

Pročitajte još