Preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“ na nogometnoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Austrije

U petak, 3. lipnja, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku odigrana je međunarodna nogometna utakmica UEFA Liga nacija između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Austrije na kojoj su policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske proveli preventivne aktivnosti u okviru preventivnog lokalnog projekata „Budi navijač, a ne razbijač“ i preventivnog nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“.


Preventivne aktivnosti su provodili dijeljenjem edukativno – informacijskih materijala gledateljima i navijačima, osobito djeci i mladima s ciljem podizanja razina svijesti o kulturi navijanja, međusobnoj toleranciji, kulturi dijaloga, smanjenja vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi.

Cilj ovih aktivnosti je slanje poruke svim gledateljima i navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti i na miroljubiv način navijati za svoju reprezentaciju bez vrijeđanja i omalovažavanja isključujući bilo kakav oblik mržnje i nasilja.

Foto: PU osječko – baranjska

Stric pivo

Pročitajte još