Prevaren pri kupnji automobila

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dana 10. siječnja, u Osijeku, 34-godišnji hrvatski državljanin putem interneta stupio je u kontakt sa nepoznatom osobom koja je putem oglasnika objavila prodaju osobnog automobila. Kupovinu osobnog automobila 34-godišnjak je dogovorio za iznos od nekoliko tisuća eura. Nakon uplaćene akontacije prevarant je prekinuo daljnju komunikaciju sa oštećenim, nije isporučio vozilo niti mu je vratio uplaćeni novac. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za prevarantom.

Ukrao mobitel

U petak, 14. siječnja, u večernjim satima, u Ladimirevcima, nepoznati počinitelj ukrao je mobitel vlasništvo 35-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose kaznenu prijavu i nastavljaju traganje za kradljivcem.

Iz kolica za kupovinu ukrao torbu

U ponedjeljak, 17. siječnja, u Osijeku, na parkirališnom prostoru trgovačkog centra, u trenutku spremanja kupljenih stvari iz kolica u osobni automobil nepoznati počinitelj ukrao je torbu sa osobnim stvarima i dokumentima, vlasništvo 56-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 3500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Policija uhitila provalnike

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik sa područja Belog Manastira tijekom prošlog vikenda počinili dva kaznena djela Teška krađa u Belom Manastiru. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik također počinio još dva kaznena djela Teška krađa na području Belog Manastira. Maloljetnik je tijekom vikenda provalio u trgovinu u Belom Manastiru. Isto tako maloljetnik je početkom ove godine provalio u prostorije grada Belog Manastira iz kojih nije ništa otuđio. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv provalnika policija podnosi posebna izvješća.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala 10 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira evidentirali su po 4 prometne nesreće, a na području Belišća 2 prometne nesreće. Jučer, 18. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 2 vozača osobnih automobila pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 10,20 sati, u Đurđenovcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin iz Našica. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,24 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 15,10 sati, između mjesta Kozarca i Belog Manastira, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira upravljao je osobnima automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,70 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još