Predstavljanjem projekta „Centar dobrote“ obilježen Svjetski dan borbe protiv siromaštva

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine službeno je proglasila 17. listopada Svjetskim danom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, svaki četvrti stanovnik u Hrvatskoj živi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Ova činjenica dolazi do izražaja posebice danas u jeku energetske krize i visoke stope inflacije koje su posljedično dovele do poskupljenja u prvom redu hrane, ali i sve druge robe i usluga.

Centar dobrote pruža odgovor na problem nedovoljnih prostornih kapaciteta

Kako bi obilježili ovaj bitan dan, prošle srijede volonteri Humanitarne udruge Dar dobrote na prostoru kod našičke tržnice dijelili su letke i druge promotivne materijale kako bi upoznali građane s novim projektom udruge – Centrom dobrote. Centar dobrote pruža odgovor na problem nedovoljnih prostornih kapaciteta s kojima se udruga suočava te koji onemogućuje razvoj novih programa i projekata koji bi bili usmjereni na ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti. Projekt nije zamišljen na način da samo osigura prostor za djelovanje Socijalne samoposluge Našice, već da postane svojevrsni distribucijski centar za humanitarnu pomoć za znatno šire područje. Novim prostornim kapacitetima osigurala bi se i mogućnost uvođenja novih socijalnih usluga koje bi pružale na našičkom i širem području.

Svoju donaciju može uplatiti jednokratno ili trajnim nalogom na podračun IBAN: HR9224020061500118504

Uz promo materijale koji su podijeljeni građanima, bilo je moguće ostaviti donaciju za pomoć izgradnje Centra dobrote pa je na taj način prikupljeno 1.031,00 kn. Uz velik interes građana za sami projekt, volonteri Udruge zadržali su se tijekom cijelog dopodneva na prostoru našičke tržnice što je zasigurno jasan pokazatelj tome da će Našice s razlogom biti jedini grad u svijetu koji će imati projekt kakav je Centar dobrote.

Svi koji žele pomoći novi projekt Humanitarne udruge Dar dobrote to mogu učiniti na više načina. Jedan od njih je i volontiranje u udruzi te se tako svi zainteresirani mogu javiti svaki radni dan u Socijalnu samoposlugu Našice ili pak kontaktom putem društvenih mreža. Također, udruga je otvorila poseban podračun za donacije za izgradnju Centra dobrote s ciljem što lakšeg praćenja i usmjeravanja donacija isključivo za tu namjenu. Tako svaka zainteresirana osoba svoju donaciju može uplatiti jednokratno ili trajnim nalogom na podračun IBAN: HR9224020061500118504. Iz udruge se zahvaljuju svim dobročiniteljima i onima koji podržavaju rad udruge te izražavaju nadu da će Grad Našice i dalje ostati grad dobrih djela i još boljih ljudi!

Pročitajte još