Predprijave školskih obveznika za upis u prvi razred

Škola započinje primati predprijave za upis u prvi razred osnovne škole. Molimo roditelje da u razdoblju od 3. veljače 2020. do 17. veljače 2020.  prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 031/613-357 (tajništvo škole) ili na broj 031/615-416 (pedagoginja) ili na broj 031/615-417 (edukacijski rehabilitator).

Školski obveznici za školsku godinu 2020./2021. su djeca rođena od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati naknadno u prostorima Osnovne škole te u Domu zdravlja u Školskoj medicini (dr. Silva Miškulin). Roditeljima će na vrijeme biti dostavljen pisani poziv na kućnu adresu za preglede.

 

1. Zahtjev za prijevremeni upis – Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2014. a želite da školske godine 2020./2021. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred u Upravnom odjelu za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji (Tihomir Štefančić, Upravni odjel za obrazovanje, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 642, [email protected]) do 31. ožujka 2020. a možete ga pronaći u prilogu ove vijesti ili na www.obz.hr

2. Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2 odgoda se predlaže:

ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,

ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

3. Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2020. do 15. travnja 2020. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz).

4. U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 30. svibnja 2020. godine o tome obavijestiti  Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području – koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme, a najkasnije do početka godine.

5. Za upis djeteta u prvi razred u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, roditelj zahtjev podnosi školi u koju želi upisati dijete, a ravnatelj nakon odluke o prihvaćanju molbe to potvrđuje na obrascu zahtjeva. No dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole kojoj pripada prema mjestu stanovanja. Upis u drugo upisno područje moguće je samo ako ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje.

Prilažemo popis ulica i naselja upisnog područja Osnovne škole Dore Pejačević Našice. U slučaju da živite na našem upisnom području, a dijete upisujete u drugu školu, molimo Vas da nam se javite.

 

Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice pripada sljedeće upisno područje:

1. Našice – ulice:

132. našičke brigade HV,

Antuna Gustava Matoša, 

Augusta Cesarca,

Augusta Šenoe, 

Bana Jelačića,

Bana Teodora Pejačevića,

Bartola Kašića,

Braće Radića (do neparnog broja 85,  i parnog broja 92, tj. do raskrižja ulice Braće Radića i Tavanačke ceste prema Markovcu)

Dobriše Cesarića,

Dore Pejačević,

Dudić,

Đure Đakovića,

Eugena Kumičića,

Franje Kuhača,

Franjevačka,

Gajić,

Ivana Meštrovića,

Ivana  Gundulića,

Ivane Brlić Mažuranić,

Josipa Kozarca,

Josipa Pančića,

Kralja Tomislava,

Kralja Zvonimira,

Lovre Matačića, 

Ljudevita Gaja, 

Mate Lovraka,

Matije Antuna Reljkovića,

Matije Gupca,

Miroslava Krleže,

Mojmir,         

Petra Preradovića,

Sestara Klarisa,

Sokolska

Sunčana,

Školska,         

Športska,

Tavanačka cesta,

Tina Ujevića,

Trg dr. Franje Tuđmana,

Trg Isidora Kršnjavog,

Vatroslava Lisinskog,

Vinogradska,

Vjenceslava  Novaka,

Vladimira Nazora,

Zagrebačka.

2. Martin,
3. Makloševac,
4. Ceremošnjak
5. Granice – Rozmajerovac,
6. Vukojevci

Sanela Mandić Vidaković, pedagoginja

Pročitajte još