Povećane nagrade za najbolje poduzetničke ideje, natječaj od 13. listopada

Osječko – baranjska županija i ove godine provodi Projekt “Najbolja poduzetnička ideja” kojim želi “start – up” poduzetnike i osobe koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva potaknuti na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koje mogu ponuditi tržištu. Fond nagrada u natječaju za 2021. godinu iznosi 75.000,00 kuna, pa će prva nagrada iznositi 15.000,00 kuna, druga 12.000,00 kuna, treća 8.000,00 kuna, a slijedi još 10 nagrada po 4.000,00 kuna.

Županija je za nagradni fond izdvojila 20.000,00 kuna, a ostalo su osigurali sponzori, s kojima je danas (7. listopada 2021. godine) župan Ivan Anušić potpisao ugovore o sponzorstvu projekta „Najbolja poduzetnička ideja“. Ovogodišnji sponzori su Cesting d.o.o. Osijek, Osijek – Koteks d.d. Osijek, Kanaan d.o.o. Donji Miholjac, Nexe d.d. Zoljan, HGK Županijska komora Osijek, Karolina d.o.o. Osijek, Vuka d.d. Osijek, Slatinska – banka d.d. i Škojo d.o.o. Osijek.

Ove godine osiguravano je ukupno 75.000 kuna za sve nagrađene

„Osječko – baranjska županija ovaj projekt provodi od 2006. godine u partnerstvu s tvrtkama koje su iskazale interes da budu sponzori nagrađenim idejama, a kojima zahvaljujem na potpori. Najbolji pokazatelj da je ovo kvalitetna županijska aktivnost je činjenica da je tijekom 2020. godine registrirano 4.694 pravnih subjekata u gospodarstvu, obrtništvu i poduzetništvu, dok ih je u 2021. godini registrirano 5.155, odnosno 461 više. To je znak da bilježimo gospodarski rast koji je ključan u očuvanju ovog prostora i stvaranju pozitivne poduzetničke klime na području naše županije.” – kazao je župan Anušić te dodao da je ove godine u projekt uključeno više sponzora nego ranijih godina.

„Ove godine osiguravamo ukupno 75.000 kuna za sve nagrađene, a uz Županiju u osiguranje nagradnog fonda uključilo se devet sponzora. Gospodarstvenici i na taj način prepoznaju važnost stvaranja pozitivnog poduzetničkog ozračja i međusobne podrške u osnaživanju poduzetnika početnika, ali i dijeljenja vlastitog uspjeha sa širom zajednicom.” – naglasio je župan.

Zainteresirani mogu dobiti sve potrebne informacije u Upravnom odjelu za gospodarstvo OBŽ

Među sponzorima izdvaja se tvrtka Cesting d.o.o. Osijek koja već 15 put sudjeluje u projektu. „Cesting od početka projekta 2006. godine prati Najbolju poduzetničku ideju, a da smo donijeli dobru odluku potvrđuju i brojke o rezultatima, osobito podatak da se u protekloj zbog korone teškoj godini otvorilo oko 500 novih pravnih subjekata. Očito se na području županije stvara određena poduzetnička klima, a nas kao poduzetnike raduje ta nova energija i novi duh.” – kazao je Dubravko Kučinac, direktor Cestinga.

„Nagradni natječaj za „Najbolju poduzetnički ideju“ bit će objavljen 13. listopada i bit će otvoren 45 dana. Nadamo se da će povećan iznos nagrada dodatno motivirati nove i buduće poduzetnike na javljanje i stvaranje novih ideja, proizvoda i usluga. Zainteresirani mogu dobiti sve potrebne informacije u Upravnom odjelu za gospodarstvo OBŽ.” – rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.

Naglasila je da nastojeći aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i okruženja stimulativnog za razvoj poduzetništva, Osječko – baranjska županija provodi niz mjera i aktivnosti (kreditiranje poduzetnika, informiranje i edukacija, poticanje osnivanja poduzetničkih zona, poticanje razvoja “start-up” poduzeća…), koje imaju važnu ulogu u poticanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva, a među njima je i “Najbolja poduzetnička ideja.

U dosadašnjih 14 natječaja ukupni fond nagrada je iznosio 1.318.000,00 kuna, a na natječaje je ukupno pristiglo 748 prijava.

Pročitajte još