Poraz Gromova na gostovanju u Novom Sadu – RK Vojvodina – RK NEXE 31:25 (19:12)

Katastrofalno otvaranje utakmice i iznimno loša igra u napadu s previše tehničkih grešaka, omogućili su domaćim rukometašima da se vrlo rano odvoje na 4 pogotka prednosti. Trener Branko Tamše već u petoj je minuti utakmice morao pozvati time-out, no ni to nije pomoglo gostujućoj ekipi da se razbude i proigraju kako znaju i mogu. Gromovi su nastavili nizati greške, a u obrani nisu bili dovoljno siloviti i agresivni, što su domaći rukometaši vrlo efikasno koristili i iz kontri i polukontri zabijali lagane pogotke.

Gromovi su do kraja utakmice osjetno popravili dojam

U 17. minuti rezultat je bio 14:5, pa je trener Tamše morao iskoristiti i drugi time-out. Ovoga puta predah je urodio plodom, Našičani su povezali nekoliko dobrih obrana, a proradio je i napad te RK NEXE uspijeva smanjiti zaostatak na -6. No ubrzo se ponovio scenarij s početka poluvremena i Vojvodina se ponovno odvaja na ozbiljnih + 9, a na odmor gosti odlaze s zaostatkom od 7 pogodaka.

U nastavku domaći rukometaši opet bolje otvaraju i u 38. minuti odlaze na zabrinjavajućih +10 (24:14). Iako je izgledalo kako će to biti težak poraz NEXE-a, Gromovi su ipak smogli snage i uspjeli do kraja utakmice osjetno popraviti dojam. Kako navode iz Kluba evidentno je kako im nedostaje puno igrača, ali jučer nisu bili pravi i treba čestitati Vojvodini na zasluženoj pobjedi.

SEHA – Gazprom liga, 1. kolo

RK Vojvodina – RK NEXE 31:25 (19:12)
SC Slana Bara, Novi Sad
Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojche Todorovski (Makedonija)
Delegat: Marijan Nachevski

RK Vojvodina: Lučin (7 obrana), Vasić, S. Milić, M. Milić 2, Vukovljak, Aziz 4, Milenković 6, Pušica 1, Arsenić, Rađenović 2, Pešić 1, Tomić, Kurtes, Rogan 4, Grozdanić 7, Pukhouski 4

Trener: Boris Rojević

RK NEXE: Račić, Mileta, Car (14 obrana), Sršen 1, Radovanović (1 obrana), Blažević, Velkavrh, Severec 3, Godec 5, Moslavac 4, Kević 5, Tomić 1, Melić 1, Liščić 1, Pribetić 1, Jurić 3

Trener: Branko Tamše

Sedmerci:Vojvodina 4/5; NEXE 5/6
Isključenja:Vojvodina: 6 minuta (Pušica2′, Kurtes2′, Pukhousky2′);

NEXE: 6 minuta (Sršen 2′, Severec 2′ , Pribetić 2′)

Crveni kartoni: Živan Pešić

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još