Policijski službenici PU osječko – baranjske sudjelovali na festivalu “Dani slavonske šume”

U subotu, 11. rujna, u Našicama, održan je festival “Dani slavonske šume” na kojem su sudjelovali policijski službenici Policijske postaje Našice i Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske.

Na festivalu je u sklopu preventivnog projekta „Partnerstvo policije i lovnih ureda – Suradnja i sigurnost u lovištima“ i „Manje oružja manje tragedija“, postavljen policijski štand na kojem su kontakt policajci Policijske postaje Našice i policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave ostvarivali kontakt s građanima, prezentirali policijski rad na suzbijanju nezakonitog lova te naglašavali daljnju potrebu vraćanja nelegalnog oružja i minsko – eksplozivnih sredstava bez sankcija.

Sportski klubovi i udruge s područja Grada Našica prezentirali su svoj rad i aktivnosti

Iz policije napominju da građani i dalje mogu predati minsko – eksplozivna sredstva i oružje zaostalo iz Domovinskog rata bez sankcije. Građani mogu pozvati policiju i na takav način iskoristiti mogućnost dolaska policijskih službenika u civilnom vozilu na njihovu kućnu adresu i preuzimanja ubojitih sredstava. Nesavjesnim odlaganjem i odbacivanjem minsko eksplozivnih sredstava dovodite druge građane u opasnost a pogotovo djecu koja često ne znaju prepoznati ili nisu svjesna smrtnosti rukovanja s takvim sredstvima.

U sklopu festivala “Dani slavonske šume”, 12. rujna, u Našicama provedeno je i tradicionalno obilježavanje “Dana našičkog sporta”. Sportski klubovi i udruge s područja Grada Našica prezentirali su svoj rad i aktivnosti koje svakodnevno provode. Prikaz je to i mogućnosti koje se pružaju mladima u Gradu Našicama za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Veliki broj djece iz klubova koji djeluju na području grada Našica i ove su godine pokazali što znaju i kako provode svoje slobodne dane.

Aktivnosti su provedene u sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“

U obilježavanje Dana Našičkog sporta i ove godine se uključila Interventna jedinica policije Policijske uprave osječko – baranjske prezentirajući okupljenima takozvanu „malu školu samoobrane“ što je dobro prihvaćeno posebice kod djece i mladih. Ove aktivnosti provedene su u sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ koji je osmišljen u cilju poticanja na korektno navijanje te sprečavanja protupravnog ponašanja navijača.

Svaki pozitivni događaj i obilježavanje u Našicama i okolici policija će i dalje podupirati u sklopu svojih preventivnih projekata, a sve u cilju preventivnog djelovanja na svijest i ponašanje građana.

Pročitajte još