Policija upućuje apel svim vozačima

promet nasice policija
promet nasice policija
Od dana 22.01.2016. godine od 06,00 sati do 25.01.2016. godine do 06,00 sati, povodom narodnog običaja obilaska vinogorja („VINCEŠKA“), a poučeni dosadašnjim iskustvom iz prethodnih godina, očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića, a za napomenuti je kako je alkohol  upravo jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća u cestovnom prometu.

S tim u svezi, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama Policijska postaja Našice će provoditi pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu uspostavom više kontrolnih punktova.

U 2015. godini na području Policijske postaje Našice evidentirane su 182 prometne nesreće  od čega 6 sa poginulim osobama, 63 sa ozlijeđenim osobama i 113 sa materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 98 osoba od čega je 8 osoba poginulo, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozlijede i 75 osoba je zadobilo lake tjelesne ozlijede. Istodobno u 27 prometnih nesreća utvrđena je prisutnost alkohola u krvi vozača. Od 27 prometnih nesreća koje su skrivili alkoholizirani vozači ukupno je stradalo 27 osoba od čega je 6 osoba smrtno stradalo, 6 osoba je zadobilo teške tjelesne ozlijede i 15 osoba je zadobilo lake tjelesne ozlijede. 

         

Upućujemo apel svim vozačima da ukoliko bi konzumirali alkoholna pića, a čija bi koncentracija bila izvan dozvoljene (0,50 g/kg), da u tom slučaju ne upravljaju vozilima, već da za prijevoz organiziraju osobe koje nisu konzumirale alkoholna pića, kako bi se izbjegle moguće neželjene posljedice, a isto tako i neželjene sankcije.

Molimo Vas da na svojim internetskim portalima u periodu od 22.01.2016. godine do 25.01.2016. godine, uputite apel vozačima, vezano za gore navedeno.

 

Pročitajte još