Policija u Krčevini pronašla oružje i streljivo

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Jučer, 2. ožujka, u Krčevini, policijski službenici su temeljem naloga suda obavili pretragu doma i drugih prostorija u vlasništvu 68-godišnjaka. Pretragom su pronašli i oduzeli ručnu bombu M-75, pušku ručne izrade kalibra 16, pušku M-48A i više od 400 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Zaražen virusom covid-19 otišao u ljekarnu

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisano u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Utvrđeno je da se 68-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 11. do 20. siječnja 2021. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. U jutarnjim satima, 15. siječnja 2021. godine, u Osijeku, svjesno je napustio mjesto prebivališta te osobnim automobilom suprugu odvezao do ljekarne, čime je doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Građani pronašli minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, 2. ožujka, oko 11 sati, u blizini luke „Tranzit“, 62-godišnji hrvatski državljanin je u rijeci Dravi pronašao dvije minobacačke granate i tri komada streljiva raznog kalibra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minsko – eksplozivna sredstva na sigurna način izuzeo s mjesta pronalaska. Istoga dana, oko 16,30 sati, u polju kod mjesta Jagodnjak, 47-godišnji hrvatski državljanin pronašao je tromblonsku minu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo minu.

 

Policija pronašla provalnike

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnji hrvatski državljanin i maloljetnik počinili pet kaznenih djela teška krađa. U vremenu od 6. siječnja 2020. godine do 21. veljače 2021. godine, na širem području Belišća, 21-godišnjak i maloljetnik provalili su u više obiteljskih kuća iz kojih su ukrali razni nakit i više desetaka tisuća kuna u raznim apoenima. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta veća od 57 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta, a koja se dogodila na području Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 2. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (2 osobnog automobila i 1 bicikla). Najveća prisutnost evidentirana je u 2,45 sati, u Osijeku, u Ulici Hrvatske Republike, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Pročitajte još