Policija provela aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“

Jučer, 22. lipnja, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske, proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ na području osječke Promenade.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPreventivne aktivnosti usmjerene su na mjesta na kojima se često ne poštuju prometni propisi od strane vozača bicikala, ali i drugih sudionika u prometu. U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem često stradavaju i biciklisti kao jedna od ugroženijih skupina sudionika u prometu, biciklisti su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa koji direktno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Policijski službenici su građane uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije

Kako bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su građane uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme; kacige, posebno kod mladih i djece, reflektirajućeg prsluka u slučaju smanjenje vidljivosti ili noću, te da u svakodnevnoj vožnji ne zaborave koristiti znakove rukama kojima upoznaju druge sudionike što će učiniti. Tom prilikom su građanima uručeni informativni leci.

Djeca i mladi su dodatno informirani da visina biciklista i uska frontalna silueta uz neprilagođenu infrastrukturu u mješovitom gradskom prometnom okruženju uzrokuju slabiju vidljivost biciklista, što kao posljedicu može imati dodatnu opasnost od ozljeđivanja odnosno sudjelovanja u prometnim nesrećama.

Pročitajte još

Učitavanje...