Policija pronašla ukradeni teretni automobil

Policija pronašla ukradeni teretni automobil

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u poslijepodnevnim satima 21. siječnja nepoznati je počinitelj ušao u otključan teretni automobil, s upaljenim motorom, parkiranom na raskrižju Strossmayerove i Pejačevićeve ulice u Osijeku te ga odvezao. U večernjim satima policijski službenici pronašli su u Osijeku neoštećeno vozilo te ga vratili vlasniku. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetujemo:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Ukradeni mobiteli

U prijepodnevnim satima 21. siječnja nepoznati je počinitelj u sportskoj dvorani u Osijeku ukrao mobitel. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tijekom poslijepodnevnih sati 17. siječnja nepoznati je počinitelj u Donjem Miholjcu iskoristio nepažnju 44-godišnjakinje te joj iz kaputa ukrao mobitel vrijednosti više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Najava pojačanih mjera u prometu

Sutra, 23. siječnja, u prijepodnevnim satima provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Na području ove policijske uprave 21. siječnja policijski službenici u prometu su zatekli dva vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jedan je bio vozač osobnog automobila, a drugi vozač bicikla .

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23,25 sati u Višnjevcu, kada su zaustavili 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostale dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Đakova i Belišća.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još