Policija pronašla provalnike

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, 28-godišnji hrvatski državljanin i maloljetna osoba počinili kazneno djelo teška krađa u pokušaju i pet kaznenih djela teška krađa. U petak, 29. siječnja, u Valpovu, oko 19 sati, počinitelji su ušli u dvorište vikend kuće te su pokušali provaliti vrata vikendice koja nisu uspjeli otvoriti. U vremenu od 7. rujna 2020. godine do 29. siječnja 2021. godine, na širem području Valpova, počinitelj je provalio u dvije obiteljske kuće, vikendicu, trgovinu i pušnicu iz koje je ukrao raznovrsne suhomesnate proizvode, razni električni alat i elektronički uređaj. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Krađe

Jučer, 30. siječnja, u Normancima, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnje hrvatske državljanke te iz kuće ukrao nakit, sat i mobitel. U periodu od 20. prosinca 2020. godine do 28. siječnja 2021. godine, u Karancu, nepoznati počinitelj provalio je u šupu, vlasništvo 69-godišnjeg hrvatskog državljanina iz koje je ukrao razni alata i šprice za prskanje voća. Vlasnicima je nastala materijalna šteta oko 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozlijede, a jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još