Policija pojačano kontrolirala brzinu kretanja vozila

Policija pojačano kontrolirala brzinu kretanja vozila - Našice

Policija pojačano kontrolirala brzinu kretanja vozila

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEJučer je na području PU Osječko – baranjske provođena akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija se provodila i na području PP Našice. Za provođenje ovakvih aktivnosti djelatnici PP Našice koristili su sve raspoložive uređaje za mjerenje brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika. Nadzor prekoračenja brzine kretanja provodio se kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija, a provodilo se i na lokacijama koje su predložene od strane građana.

Prema podacima Policijske postaje Našice u prvih 5 mjeseci 2018 godine na području koje pokriva Policijska postaja Našice dogodilo se 79 prometnih nesreća. Od čega 2 prometne nesreće sa poginulim osobama, 36 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama i 41 prometna nesreća gdje je nastupila materijalna šteta. U tim prometnim nesrećama 2 osobe su smrtno stradale, 9 osoba zadobilo je teške tjelesne ozlijede i 37 osoba zadobilo je lake tjelesne ozlijede. Uslijed neprilagođene brzine kretanja na području PP Našice dogodilo se 28 prometnih nesreća. Isto tako u prvih pet mjeseci ove godine na području PP Našice utvrđeno je ukupno 2939 prekršaja od čega 1988 prekršaja prekoračenja brzine kretanja.

Policija pojačano kontrolirala brzinu kretanja vozila

Mi smo bili s policijom na lokaciji u ulici Vatroslava Lisinskog u Našicma koju su predložili građani jer se tamo često vozi brže od dopuštenih 50 km na sat i na lokaciji u Breziku.

Za vrijeme našeg boravka s patrolom vozači su se uglavnom pridržavali ograničenja brzine i neki od upitanih vozača podržavaju akciju.

Policija pojačano kontrolirala brzinu kretanja vozila

Nešto više detalja o akciji rekao nam je policijski službenik policijske postaje Našice za preventivu i sigurnost u cestovnom prometu Dejan Maškov.

„Cilj i svrha ovih pojačanih mjera je uspostavljanje primjerene discipline na cestama i optimalnog režima, kao i poradi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Ove akcije se provode vrlo često i policijski službenici imaju svakodnevno u svojim zadaćama imaju nadzor kretanja brzine vozila na određenim dionicama cesta. Ponekada provodimo i na lokacijama gdje to nije uobičajeno. Tako smo danas imali nadzor na lokacijama u Breziku i Našičkom Novom Selu gdje su primijećeni prekršaji prekoračenja brzine. Nažalost i dalje u prekršajima prednjače prekoračenja kretanja brzine i to su glavni uzroci kod prometnih nesreća uz alkoholiziranost vozača, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa. To su takozvana četiri „ubojice” na cestama brzina, alkohol, mobiteli i nekorištenje pojasa. Nažalost nedavno je na stacioniranoj kameri u mjestu Feričanci izmjereno da je jedan motorist vozio čak 230 km na sat.”

[aigpl-gallery id=”24261″]

Stric pivo

Pročitajte još