PODGORAČ – Započeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Poduzetničkoj zoni Podgorač

zona3
zona3
Jučer su u Podgoraču započeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Poduzetničkoj zoni Podgorač. Voditelj projekta je Našički vodovod d.o.o., a izvođači radova su tvrtke Crokus d.o.o. i Vodovod montaža d.o.o iz Osijeka.

Radove je otvorio načelnik općine Podgorač Goran Đanić koji je o radovima između ostalog naglasio važnost cijelog projekta kako za cijelu Općinu, ali i za širi dio ovog kraja.

zona1

“Ovo je nastavak izgradnje Poduzetničke zone Podgorač. Ovog proljeća započeli smo radove na izgradnji trafostanice s Hrvatskom elektroprivredom i ti radovi su u tijeku jer se upravo postavljaju trafostanice i izmještanje dalekovoda. Danas su započeli radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije u zoni, a na natječaju radove je dobila tvrtka Crokus. Do sada je u zonu uloženo dva i pol milijuna kuna, a ovaj ugovoreni posao je vrijedan oko milijun i pol kuna. Sredstva su osigurana, a partner nam je Osječko – baranjska županija i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Moram se zahvaliti i Našičkom vodovodu koji je uključen od samih početaka u ovaj projekt. Do sada su u zonu 60% sredstava uložili županija i država, a 40% su sredstva općine. Ove radove na izgradnji kanalizacije i vodovoda financira Općina, a nadamo se da će se uključiti županija i ministarstvo Graditeljstva i prostornog uređenja.” – rekao je načelnik Đanić koji je o samo m značaju zone također rekao.

zona2

“Za općinu Podgorač je ovo velika stvar jer znači zaustavljanje iseljavanja iz općine. Imamo već dva investitora koja žele investirati u zonu. Ova zona se nalazi 18 kilometara od 5c prometnog koridora, 8 kilometara od željezničke pruge u Našičkom Markovcu i četrdesetak kilometara od tranzitne luke Osijek i zračne luke Klisa i ta povezanost je važna prednost ove zone. Općina će davati investitorima zemljište po cijeni od samo jedne kune za kvadratni metar, a također ćemo ih osloboditi slijedećih deset godina svih komunalnih davanja koje su u nadležnosti Općine Podgorač. Dodatno općina Podgorač će za svaku novo zaposlenu osobu koja ima barem godinu prebivalište na području općine firmi koja je zaposlila tu osobu donirati 10.000 kuna.”

Rukovoditelj distribucije u Našičkom vodovodu o tehničkim detaljima Damir Farkaš jedan od predstavnika Našičkog vodovoda koji je također bio prisutan na početku radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Poduzetničkoj zoni Podgorač je izjavio.

zona4

“Našički vodovod je za potrebe realizacije projekta Poduzetničke zone Podgorač u svojstvu investitora proveo postupak javne nabave za izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže i prije dva dana smo dogovorili te radove s Crokus d.o.o. Osijek i Vodovod – montaža d.o.o. Osijek kao zajednicu ponuditelja. Vrijednost radova je milijun i dvjesto tisuća kuna plus PDV ukupno miljun i pol kuna. Rok za izvođenje radova je dva i pol mjeseca što obzirom na vremenske uvjete koji su pred nama očekujemo početkom 2018. godine završetak radova i tehnički pregled. Duljina kanalizacijske mreže je 1000 metara, a duljina vodovodne mreže je 1200 metara.”

zona5

bricks2016

Pročitajte još