Ovogodišnji šampion graševina Vladimira Kneževića

Našička Udruge voćara i vinogradara organizirala je 14. natjecanje u kvaliteti vina “Vinona” pod pokroviteljstvom Grada Našica. Ovogodišnji šampion među našičkim vinarima je Vladimir Knežević čija je graševina osvojila najviše bodova u kategoriji bijelih vina.

U kategoriji crnih vina medalju za najbolje odnijela je frankovka Zorana Tomljanovića dok je u kategoriji rose vina za najbolje proglašena frankovka rose Darka Cerovskog, ujedno predsjednika udruge. U kategoriji neplemenitih vina pobjednik je Jozo Katavić s vinom noja bijela.

Na ovu već tradicionalnu manifestaciju pristigao je 51 uzorak vina iz prošlogodišnje berbe. Uz 27 srebrnih diploma, ove godine uručeno je čak i 9 zlatnih diploma. Ocjenjivačku komisiju činio je Predsjednik komisije za ocjenjivanje vina Ivica Perak, a predsjednik komisije za ocjenjivanje neplemenitih vina bio je Darko Cerovski.

Medalje i priznanja vinarima uručili su predsjednik Udruge voćara i vinogradara Darko Cerovski te gradonačelnik Josip Miletić.

“Godina je bila teška, a time je bilo teško doći do kvalitetnog vina. Udruga organizira edukacije naših članova. Zainteresirani mogu pratiti i slušati predavanja i primijeniti stečeno znanje u proizvodnji svojih vina i jedino tako doći do dobrog proizvoda. Upravo svi oni koji su uz iskustvo primijenili stečena znanja i propisana pravila struke došli su do kvalitetnog proizvoda.” – rekao je Darko Cerovski.

Gradonačelnik Josip Miletić obratio se svim prisutnim članovima te je rekao kako će grad Našice i dalje podupirati svoje vinogradare u proizvodnji kvalitetnih vina našeg područja.

“Značajno je spomenuti našu vrijednu Udrugu Voćara i vinogradara koja tijekom cijele godine ima puno aktivnosti. Posebno čestitam predsjedniku Udruge Darku Cerovskom što uspješno okuplja naše voćare i vinogradare te daje inicijativu da se ovakva ocjenjivanja događaju svake godine i time kvaliteta vina na našem području raste.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je svim nagrađenima čestitao na dobrim vinima i zaželio uspješnu ovu godinu.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još