Ovogodišnja manifestacija „Mali grad velikog srca” kreće 18. kolovoza

Deseta humanitarna manifestacija “Mali grad velikog srca” započinje u petak, 18. kolovoza a trajat će sve do nedjelje 20. kolovoza. U petak će se manifestacija otvoriti predstavljanjem projekta „Centar dobrote“ široj javnosti u prostoru Posjetiteljskog centra u Velikom parku.

Subota je rezervirana za središnju večer manifestacije kada se očekuje angažman većeg broja različitih udruga i organizacija u samom središtu grada već od popodnevnih sati. Za najmlađe će biti osiguran poseban zabavni program, a od 21 sat započinje koncert Borisa Novkovića. Program se nastavlja u nedjelju dopodne u 11 sati kada će u Velikom parku biti organizirana humanitarna utrka „Petica za socku“, a navečer od 20 sati, ponovno u središtu grada, započet će koncert duhovne glazbe s nastupom grupe Amorose.

Udruge će i ove godine osigurati bogatu humanitarnu gastro ponudu

Kao i dosadašnjih godina bit će osigurana bogata humanitarna gastro ponuda putem koje će se prikupljati donacije za pomoć radu Humanitarne udruge Dar dobrote i njezina dva projekta: Socijalne samoposluge Našice i Centra dobrote. Manifestaciju kao dosadašnjih godina organizira Humanitarna udruga Dar dobrote u suradnji s Gradom Našicama i Turističkom zajednicom Grada Našica te mnogobrojnim partnerskim udrugama i organizacijama.

Predsjednik udruge Dar dobrote Robert Kresić istaknuo je kako će udruge i ove godine osigurati humanitarnu gastro ponudu, a Grad će poduprijeti manifestaciju osiguravanjem glazbenog dijela večeri.

„Ove godine će to biti jubilarna deseta manifestacija. Danas smo okupili zainteresirane udruge koje bi bile voljne sudjelovati te bi kroz svoj doprinos u gastro ponudi pokazali da su Našice zaista mali grad velikog srca. Danas smo na sastanku imali predstavnike Moto kluba „Racing” Našice, Udruge žena Lila, Udruge žena Našičko Novo Selo, Društva Naša djeca Našice te Zajednice žena Katarina Zrinski, Udruge Liga protiv raka Đurđenovac „Mimoza” kao i predstavnike Udruge starih športova Slavonac, Gastronomske udruge Našice i Udruge mladih Info. Ovo je zaista lijep broj udruga i očekujemo da će se svakako do same manifestacije još jedan dio njih priključiti. Isto tako, tu su s nama bili i predstavnici Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice koji ove godine organiziraju humanitarnu utrku “Petica za socku”. Vjerujem da će program biti zaista bogat i da će građani biti zadovoljni jer cilj ove manifestacije nije samo taj da se prikupe sredstva za rad humanitarne udruge „Dar dobrote” i njezinih projekata, Socijalne samoposluge Našice i Centra Dobrote već i da kroz jedan takav program zahvalimo građanima i vratimo im za sve ono što čine za nas tijekom godine.

Moram svakako napomenuti i dobru suradnju s Gradom Našicama i Turističkom zajednicom Grada Našice koje su i ove godine, kao i prethodnih, podržali „Mali grad velikog srca” kao suorganizatori, ali i kao generalni pokrovitelj manifestacije. Ove godine krećemo u petak, 18. kolovoza u 20 sati predstavljanje projekta Centra dobrote u Posjetiteljskom centru, u subotu od 18 sati kreću aktivnosti našičkih udruga i humanitarne gastro ponude te program za najmlađe, a od 21 sat koncert Borisa Novkovića. Sve to u tom humanitarnom duhu nastavljamo i u nedjelju u 11 sati prijepodne utrkom „Petica za socku” u Velikom parku u Našicama, a navečer, nakon svete mise u 20 sati, opet na trgu, počinje koncert duhovne glazbe nastupom grupe „Amoroso” iz Zagreba. Vjerujemo u velik odaziv naših sugrađana i ljudi iz okolice koji podržavaju rad naše udruge, a najviše se nadamo lijepom vremenu i vedrom nebu.” – izjavio je predsjednik Kresić.

Pročitajte još