U Muzeju likovnih umjetnosti otvorena izložba „Volim svoju županiju“

U Muzeju likovnih umjetnosti otvorena izložba „Volim svoju županiju“

Putujuća izložba koju organizira Hrvatska zajednica županija stigla je jučer (14. studenog) i na svoju posljednju postaju, u Art klub Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku.

Izložbu pod nazivom Volim svoju županiju otvorio je zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović koji je pri tome istaknuo kako je prikazivanje vlastite županije u samo jednoj fotografiji zahtjevan zadatak.

„Hrvatska je prelijepa zemlja, zemlja koja u 23 slike može pokazati svu raskoš. Drago nam je da je kraj ove turneje po županijama upravo u Osječko – baranjskoj županiji. Županije su generator i pokretač svekolikog življenja na ovom prostoru i one kroz ovakve stvari promoviraju i Republiku Hrvatsku i regionalnu samoupravu” – zaključio je Ivanović.

Ove godine čast da svojom fotografijom predstavlja Osječko – baranjsku županiju pripala je mladoj Osječanki Jeleni Jurišić. Jelena nažalost nije mogla prisustvovati otvorenju izložbe, stoga se umjesto nje prisutnima obratila njena sestra Marina Jurišić.

„Sjećam se koliko je moja sestra bila sretna kada joj je javljeno da njena fotografija najljepše predstavlja Osječko – baranjsku županiju. Kako kaže, ljepota je u malim stvarima, a ova slika prikazuje prirodnu ljepotu Osijeka. Ovaj projekt je izniman način da svi sudionici pokažu ono najvažnije, koliko je naša zemlja predivna i kako smo okruženi ljepotom koje nismo ni svjesni” – istaknula je Jurišić.

Postav izložbe čine 22 fotografije odabrane iz pristiglih radova u foto – natječaju „Volim svoju županiju“, a birane su u dvije kategorije; najbolja fotografija prema izboru žirija i najbolja fotografija prema glasovima publike. Natječaj je završio 20. travnja i u nešto više od mjesec dana prikupljeno je do sada rekordnih 2850 fotografija.

Izložba je u Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti otvorena do 21. studenog.

Pročitajte još