Otvorena izložba ratnih fotografija 132. brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica

Sutra se obilježava važan događaj iz novije povijesti Grada Našica – 32. godina od ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica. Ova brigada, u čijem je sastavu bio veliki broj Našičana, sudjelovala je u mnogim borbama na području Slavonije i Baranje u Domovinskom ratu.

U sklopu obilježavanja ustroja brigade u spomen na njezin ratni put i njene poginule pripadnike danas je u prostorijama HVIDR-e Našice (Trg dr. Franje Tuđmana 16) otvorena izložba ratnih fotografija 132. brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica. Izložbu, kojom se odaje počast žrtvama i ističe doprinos ove brigade u oslobađanju Hrvatske, prigodnim riječima otvorio je Miroslav Ranogajec, predsjednik HVIDR-e Našice.

„I ove smo godine postavili tradicionalnu izložbu fotografija posvećenu 132. brigadi Hrvatske vojske Našice – Orahovica povodom 32. obljetnice njenog osnivanja. Ove fotografije pričaju priču o sudjelovanju 132. brigade u Domovinskom ratu, priču koju treba prenijeti na mlađe generacija kako se istina o ovim tragičnim događajima ne bi nikada zaboravila.” – izjavio je predsjednik Ranogajec.

Foto: Radio Našice, Ninoslava Pavlus

Pročitajte još