Otvoren novi poslovni prostor Varios d.o.o. Engineering-a u Našicama

 

Jučer je u Našicama svečano otvoren novi, moderno uređeni poslovni prostor poduzeća Varios d.o.o. Engineering koji se nalazi na adresi Ul. braće Radića 4. Ovo poduzeće specijalizirano je za projektiranje elektroinstalacija, a sjedište mu je u Njemačkoj. Jedan od osnivatelja poduzeća, gospodin Krunoslav Pavić, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem poslovnog prostora u Našicama. Prema njegovim riječima, ideja za ovaj korak došla je prošle godine, a sada su konačno ostvarili svoju viziju.

„Danas s ponosom otvaramo vrata Varios Engineeringa. Naime, prošle godine smo dobili ideju o osnivanju projektantskog ureda specijaliziranog za vrhunske i kompleksne projekte iz područja elektrotehnike u Našicama. Ta ideja je sada postala stvarnost. Radimo u Njemačkoj pod imenom New Planning, gdje se bavimo složenim projektima iz elektrotehnike čija vrijednost varira od pola milijuna do 100 milijuna eura. Na tim projektima djelujemo kao projektanti i konzultanti. U potrazi za talentiranim stručnjacima, došli smo na ideju da ovaj ured otvorimo ovdje u Našicama, u srcu Slavonije, kako bi naši mladi stručnjaci mogli ostati u svojoj domovini. Naš cilj je omogućiti mladim ljudima da ne moraju napuštati ovaj predivan grad, već da mogu raditi na vrhunskim projektima koji ih zanimaju i ispunjavaju.” – izjavio je Pavića sa željom da mladi, vrhunski obrazovani ljudi ostanu u Hrvatskoj.

Stalni rast broja obrta na našičkom području

Prostor je svečano otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je tom prigodom izjavio kako Grad Našice sa svim poduzetnicima želi razvijati partnerske odnose.

„Izuzetna mi je čast danas pozdraviti jednog od vlasnika i osnivača firme Varios d.o.o. Engineering, gospodina Krunoslava Pavića, čije je sjedište u Njemačkoj, a koja je danas otvorila svoju ispostavu u Našicama. Grad Našice razvija partnerske odnose sa svim poduzetnicima, obrtnicima i tvrtkama i svi su dobrodošli. Grad Našice bilježi porast broja obrtnika i tvrtki u proteklih nekoliko godina od 5 do 6 %, dok je u 2023. godini taj postotak porastao na 8 %. Ovi podaci bude optimizam i zadovoljstvo.” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Foto: A. Koš

Pročitajte još