Osumnjičen za dvije provale

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjak krajem kolovoza provalio u benzinsku postaju, a početkom mjeseca rujna u trgovinu u Osijeku. Iz navedenih prostora otuđio veću količinu cigareta čime je počinio materijalnu štetu od oko 25.000,00 kuna. Ujedno je utvrđeno da je u provali u trgovinu sudjelovao i 57-godišnjak. Protiv obojice slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Tijekom protekla 24 sata evidentirano šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala šest prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a pet je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Belog Manastira, Đakova i Našica dogodile su se po dvije prometne nesreće.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

U vremenu od 2. do 4. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 24 vozača osobnog automobila, 13 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 272 prekršaja od kojih 117 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja pod zabranom, 8 upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 80 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 4. rujna u 14,40 sati, u Tenji, kada je nadzoru prometa zaustavljen 44-godišnji biciklist iz Tenje. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi.

Jučer, u 11 sati u Našicama dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 40-godišnjak iz Vukojevaca je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,87 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

U 19,50 sati u Koški dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 37-godišnjeaku iz Koške, uslijed nepropisnog skretanja oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu te mu je evidentirana koncentracija od 1,75 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još