Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac proslavila svoj dan

Jučer (29. 5. 2024. godine) je tradicionalno proslavljen Dan Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac. Ovaj poseban dan okupio je učenike, nastavnike, roditelje i lokalne dužnosnike kako bi se zajedno proslavila vrijednost obrazovanja i postignuća u lokalnoj zajednici. Nakon intoniranja himne okupljenima se obratio načelnik općine Hrvoje Topalović i ravnatelj Toni Markotić koji je istaknuo važnost obrazovanja jer ono je temelj svakog društva.

„Za zdravlje je dobro dnevno barem sat vremena provesti u dobrom društvu. Živimo u svijetu promjena, zamršenih odnosa i komunikacija, u svijetu nesigurne budućnosti, opterećeni mnogostrukim zahtjevima i htijenjima, u trci za vremenom, u borbi za kruh i mjesto pod suncem, u neprestanom naporu da se što brže stekne i što dulje zadrži ono što se misli da je potrebno posjedovati. Nije čudo što nam jadi izlaze iz svih pora, te jedva čekamo olakšanje.” – istaknuo je ravnatelj Markotić. Također je istaknuo postignuća škole tijekom protekle godine. Spomenuo je uspjehe učenika u natjecanjima, značajne projekte i aktivnosti koje su obogatile njihovo obrazovanje. Na kraju je zahvalio nastavnicima na njihovoj predanosti i roditeljima na podršci koju pružaju djeci.

Načelnik općine Hrvoje Topalović pridružio se slavlju Dana škole i odao priznanje školi na njenom doprinosu razvoju lokalne zajednice. U svom je govoru načelnik Topalović naglasio važnost suradnje između općine i škole kako bi se osigurao najbolji mogući obrazovni okvir za učenike i na kraju je naglasio kako je ulaganje u obrazovanje prioritetna stavka Općine Đurđenovac koja će se nastaviti podržavati školske programe.

Nakon ohrabrujućih riječi započeo je program posvećen ovoj proslavi, a njega su vodili učenice Anamari Fridl i Saška Gojković. Program je otvorio školski bend i zbor pod ravnanjem Nele Milošević izvedbom pjesme Brucea Springsteena „Waitin’ on a sunny day“ kojom su ostvarili do sada nezabilježen uspjeh osvojivši 2. mjesto na 7. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Zagrebu u kategoriji „Školska mjuza“.

I pred sam kraj svečanosti uslijedila svečana dodjela nagrada, a njih je predao ravnatelj Markotić. Tako su nagrade primili učenici koji su ostvarili zapažen uspjeh na Vjeronaučnoj olimpijadi te učenici koji su uspješno sudjelovali na županijskom natjecanju u badmintonu i futsalu. Također, nagrade su primili i učenici za nastup na ovogodišnjoj županijskoj, odnosno državnoj smotri LiDraNo kao i učenici koji su sudjelovali na takmičenju „Klokan bez granica” kojeg organizira Hrvatsko matematičko društvo dok je zasluženo priznaje i simboličan poklon primio Zoran Osterreicher za odlazak u mirovinu. A galeriju fotografija možete naći na ovoj poveznici.

Pročitajte još