Osječko – baranjska županija obilježeila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na lijevoj obali Drave, kod kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi 5. kolovoza 2021. godine obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Izaslanik Osječko – baranjske županije i saborski zastupnik Goran Ivanović zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Grada Osijeka Draganom Vulinom odao je počast svima koji su dali svoj život u obrani Domovine, a svečanom obilježavanju nazočili su brojni predstavnici braniteljskih udruga.

“Svim građanima Osječko-baranjske županije, u ime župana Ivana Anušića i svoje osobno, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovo je jedan od najslavnijih dana novije hrvatske povijesti koji je označio konačnu pobjedu u Domovinskom ratu, a prethodio je mirnoj reintegraciji Podunavlja kojim je Hrvatska ostvarila teritorijalnu cjelovitost.” – kazao je Goran Ivanović.

Zahvaljujući hrabrim braniteljima danas imamo slobodnu domovinu

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin kazao je da upravo zahvaljujući hrabrim braniteljima danas imamo slobodnu domovinu.

“Simbolično, u 9.30 sati položili smo vijence i zapalili svijeće u čast svim poginulim hrvatskim braniteljim, baš u ono vrijeme kada ja Hrvatska vojska ušla u slobodni Knin. Ovo je dan kada slavimo veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu prisjećajući se svih onih koji su dali najveću žrtvu za domovinu, svoj život:” – istaknuo je Vulin.

Program obilježavanja nastavio se služenjem svete mise u crkvi Sv. Mihovila u Tvrđi.

Pročitajte još