Općina Đurđenovac financira radne bilježnice za sve učenike osnovne škole

Općina Đurđenovac financira radne bilježnice za sve učenike osnovne škole

Danas je u Đurđenovcu u uredu načelnika Općine održana konferencija za novinare na kojoj su govorili načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i zamjenik ravnatelja OŠ J.J. Strossmayera Toni Markotić. Načelnik Topalović izvijestio je kako je Općina Đurđenovac donijela odluku o financiranju nabave radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola na području Općine Đurđenovac.

Načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović je, između ostalog, izjavio. “Donijeli smo odluku da ćemo u ovoj školskoj godini te i u idućim školskim godinama financirati nabavku radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola dok Ministarstvo prosvjete financira udžbenike. Također, Općina, zajedno sa županijom, sufinancira hranu za učenike u školskoj kuhinji te na taj način umnogome olakšava život i rad svim roditeljima školaraca. Sredstva za nabavu radnih bilježnica u iznosu 120.000,00 kn smo osigurali u proračunu Općine, a odluka je na sjednici Općinskog vijeća donesena jednoglasno.”

Zamjenik ravnatelja OŠ J.J. Strossmayera Toni Markotić je, zadovoljan suradnjom, rekao. “Ovim putem se zahvaljujem načelniku Općine Đuređenovac Hrvoju Topaloviću i Općinskom vijeću na ovoj velikoj pomoći te svim uključenim u odgojno – obrazovni proces u našoj školi. Ova vrijedna pomoć omogučit će još kvalitetnije učenje, a roditeljima naših učenika ostaviti dodatnog prostora za ispunjavanje dodatnih interesa svoje djece.”

Foto: arhiva i ustupljena fotografija

Pročitajte još