Održano natjecanje u kvaliteti vina „Vinona” 2018.

Održano natjecanje u kvaliteti vina „Vinona” 2018

Održano natjecanje u kvaliteti vina „Vinona”  2018

U organizaciji Udruge voćara i vinogradara Našice održano je 12. ocjenjivanje vina našičkih vinara ”Vinona 2018.”, a pod pokroviteljstvom Grada Našica.

Na natjecanju je ocjenjivano 59 uzoraka vina, 24 u kategoriji bijelih vina, 9 u kategoriji rose vina, 16 u kategoriji crnih vina i 10 u kategoriji neplemenitih vina.

Ukupni pobjednik natjecanja u kvaliteti vina Udruge voćara i vinogradara Našice za 2018. godinu je Darko Cerovski s vinom frankovka rose berba 2017. godina s ocjenom 18,16.

U kategorji bijelih vina pobjednik je Darko Cerovski s vinom graševina 2017. godina ocjena 18,13.

U kategoriji crnih vina pobjednik je također Darko Cerovski s vinom frankovka 2017. godina ocjena 18,13. U kategoriji neplemenitih vina pobjednik je Ivica Mihaljević s vinom noja bijela 2017. godina s ocjenom 18,16.

Svečana podjela medalja i priznanja održana je u petak u prostorijama restorana Bricks.

Podijeljeno je 7 zlatnih medalja, 34 srebrne i 13 brončanih medalja za kvalitetu vina, a nagrade su uručili predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić nakon podjele medalja je izjavio.

Čestitke svima koji su donijeli vino na ocjenjivanje, čestitke onima koji su bili najbolji, ali iza svakoga je ogroman trud koji je uložen u protekloj godini kako bi se vina mogla kušati. Naših 126 članova udruge Voćara i vinogradara je nešto na što smo posebno ponosni. Čestitam predsjedniku udruge Darku Cerovskom na uspješnom vođenju udruge i na organizaciji tradicionalne manifestacije vinona gdje smo nagradili najbolje. Želim im isto također puno uspjeha u godini koja je pred nama da s brojnim akcijama koje su osmislili nastave jednu lijepu tradiciju voćarstva i vinogradarstva na našem području.Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić

Članica komisije za ocjenjivanje Ivana Nemet o natjecanju je izjavila.

Iza nas je prekrasna berba što se vidjelo na rezultatima i vinima koja su nam vinari dali na ocjenjivanje. S vinarima surađujem već godinama i mi se kroz godinu nekoliko puta susretnemo i popravljamo šta treba popraviti da vina na kraju budu jedna ovako lijepa priča. Razlike su male, puno je tu srebra koje su u decimalu razlike. Svi su korektno odradili, bilo je svega samo par eliminacija, jedna lijepa godina i s obzirom da sam tu nekoliko godina mogu reći samo jedna uzlazna putanja u kvaliteti vina i samo napredujemo.Ivana Nemet

Darko Cerovski predsjednik udruge, a ujedno i najbolje ocijenjeni natjecatelj o natjecanju i planovima za daljnja natjecanja između ostalog je izjavio.

Kada više puta pobijedite na natjecanju onda je to jedna potvrda dugogodišnjeg rada jer ja se s tim hobijem bavim tridesetak godina. Znači trideset godina rada, poštivanja struke, slušajući predavanja, primjenjujući znanja koja su nam predavači govorili kada pretočite u svoj proizvod i kada vam se taj proizvod ocjeni kao kvalitetan i kad za sve uzorke dobijete najveće ocjene onda možete biti ponosni na svoj rad. Zadovoljni smo brojem uzoraka na natjecanju jer mi to još uvijek držimo na lokalnoj razini. Znači uzorke donose članovi udruge i eventualno njihovi prijatelji iz okolice. Još nismo išli za tim da to dignemo na međužupanijski nivo što nije isključeno da u budućnosti nećemo. Meni je želja da zajedno s ocienjivanjem rakija koje je već prešlo na međužupanijsko ocjenjivanje da to napravimo i s vinima.Darko Cerovski

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još