Održano edukativno predavanje “Da se ne zaboravi”

U OŠ Dore Pejačević održano je edukativno predavanje na nastavi povijesti u sklopu projekta “Da se ne zaboravi” koji se dugi niz godina provodi za educiranje učenika osmih razreda o temi Domovinskog rata.

Predavanje se održava za učenike osmih razreda. Njega su održali umirovljeni general Mirko Horvatin, ratni zapovjednik specijalne jedinice policije Krapinsko – zagorske županije Barun, potom umirovljeni bojnik HV Nikola Masnikosa i glavni tajnik UBDR Ina naftaplin Kvin i pripadnik specijalne policije u domovinskom ratu Ivica Kovačević.

Učenici su mogli čuti i naučiti nešto o ratnim događajima u Našicama i okolici

Sudionici predavanja su imali priliku kroz predavanja predavača i animirani zemljovid Domovinskog rata saznati uzroke, tijek i posljedice rata, a posebnu važnost imaju osobne priče predavača. Također, učenici su mogli čuti i naučiti nešto o ratnim događajima u Našicama i okolici, kao i braniteljima, sugrađanima koji su hrabro branili i ostavili svoj život za slobodnu Hrvatsku. Na kraju je svaki učenik dobio prigodan poklon. Kroz aktivnost učenika na predavanju može se zaključiti da su ovakva gostovanja dobrodošla, navode iz škole.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Pročitajte još