Održana završna konferencija projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Našica održana završna konferencija s ciljem predstavljanja izvršenih aktivnosti projekta, te ostvarenih ciljeva i rezultata projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“. Na završnoj konferenciji projekta prisutni su bili ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Našice Mirjana Rajković, predstavnici GDCK Našice na čelu s ravnateljem Igorom Feldijem, djelatnici Našičke razvojne agencije, predstavnici udruga i sudionice projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“.

Obostrano zadovoljstvo

Okupljene je u ime gradonačelnika Krešimira Kašube srdačno pozdravila voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Danijela Buljan, te im se sa par riječi obratila i istaknula veliku važnost ovog hvalevrijednog projekta koji se uspješno provodi na području Našica.

Završnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici partnera na projektu i brojni okupljeni kojima je kroz prezentaciju voditelj projekta Dražen Stanić predstavio izvršene aktivnosti projekta, te ostvarene ciljeve i rezultate projekta.

„Danas je održana završna konferencija Projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“. Na projektu je bilo zaposleno 30 žena, pripadnica ciljanih skupina, a svaka žena imala je svojih šest korisnika, time smo obuhvatili 180 krajnjih korisnika. Kroz projektne aktivnosti naposljetku je prošlo 188 korisnika, jer su neki korisnici izašli s projekta, a razlog tome je bio odlazak u starački dom i slično. Trajanje projekta je bilo 8 mjeseci, dok je vrijednost projekta bila 1.483.000,00 HRK. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%, dok je 15% financirano iz Hrvatskog državnog proračuna. Projekt je proveden u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnom službom Osijek i Hrvatskim zavodom za socijalni rad Područnim uredom Našice.” – izjavio je Dražen Stanić i pritom naglasio da je ostvaren glavni cilj projekta.

Velika potreba za ovakvom vrstom pomoći

Sa nekoliko prigodnih riječi obratila se ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Našice Mirjana Rajković.

„Uistinu jedinstven i važan projekt koji provodi Europski socijalni fond kojemu je krajnji cilj zadovoljstvo korisnika koji ostaje u svom domu i koji se ne smješta u instituciju ili udomiteljsku obitelj, što svi uglavnom odgađaju. Prestankom ovakvih projekata zapravo prestaju se koristiti određene usluge izvaninstitucionalne koji su korisnicima zapravo neophodno potrebne u svakodnevnom održanju života. Često se nakon ovakvih projekata povlači pitanje kad će nastaviti projekt, jer korisnicima iznimno koristi ovaj projekt te im je kvaliteta života sigurno puno bolja i veća, kvalitetnija te podignuta na višu razinu.” – istaknula je Mirjana Rajković te dodala da Hrvatski zavod za socijalni rad područni ured Našice kao partneri ovakve projekte uvijek podržavaju.

Na kraju konferencije uslijedilo je druženje i prigodan domjenak te su podijeljeni promotivni materijali svima prisutnima.

Pročitajte još