Održana tradicionalna tribina „Sportom za branitelje”

Tradicionalna tribina „Sportom za branitelje” okupila je predstavnike Udruge vukovarskih veterana Našice, Udruge branitelja Domovinskog rata KVIN i Biciklističkog kluba Našice kao i veliki broj srednjoškolaca. Tribina je održana povodom 13. biciklističkog maratona Našice – Vukovar – Našice. Okupljene učenike i profesore u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice pozdravili su Siniša Vinković, potpredsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata INA Naftaplin KVIN, tajnik Udruge vukovarskih veterana Našice Branimir Jokić i tajnik Biciklističkog kluba Našice Ivan Kruljac koji je s nekoliko riječi otvorio ovogodišnju tribinu.

Današnja je tribina organizirana povodom održavanja 13. biciklističkog maratona Našice – Vukovar – Našice u organizaciji našičkog Biciklističkog kluba. Naime, svake godine u ovo vrijeme jednom maratonskom vožnjom odajemo počast vukovarskim braniteljima dok ovom tribinom, posljednjih 5 godina, pokušavamo srednjoškolcima približiti našu ideju. Naravno i branitelji sudjeluju na današnjoj tribini kako bi sudionicima prenijeli istinu o Domovinskom ratu, odnosno kako se on ne bi zaboravio, ali niti ponovio.” – izjavio je tajnik Kruljac.

Već petu godinu za redom Udruga Vukovarskih veterana Našice, Udruga branitelja Domovinskog rata Ina Naftaplina KVIN i Biciklistički klub Našice održavaju tribinu kojoj je cilj potaknuti branitelje i mlade na bavljenje sportom i, naravno, da se ne zaborave sva stradavanja iz Domovinskog rata. Cilj nam je bio povezati sportske i braniteljske udruge kao i potaknuti branitelje da se bave sportom i žive zdrav način života.” – rekao je potpredsjednik Vinković zaključivši kako je biciklizam jedan od sportova kojim se ljudi mogu baviti cijeli život i koji donosi mnoge dobrobiti.

Cilj je očuvati dignitet Domovinskog rata i zagovarati istinu Domovinskog rata

Tajnik Udruge vukovarskih veterana Našice Branimir Jokić je istaknuo kako ih je Biciklistički klub Našice pozvao da održe jedno kraće predavanje u sklopu ovogodišnje tribine. „Današnje sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj tribini se odvija u sklopu obilježavanja 30. rođendana naše Udruge. Ovim predavanjem bilo je najbitnije prenijeti istinu o Domovinskom ratu kao i očuvati dignitet Domovinskog rata. Kako smo mi branili Hrvatsku puškama tako je mladi moraju braniti knjigom i izlaskom na izbore.” – naglasio je Jokić.

Pročitajte još