Održana tradicionalna manifestacija „Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika“

Matica slovačka Jelisavac i SKUS “Ivan Brnjik Slovak” organizirali su 18. svečanost “Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika” koja je u subotu održana u Kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu u sklopu ovogodišnje proslave 30 godina Saveza Slovaka u RH.

Ova tradicionalna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i Grada Našica, a brojni su posjetitelji osim u bogatom kulturno – zabavnom programu mogli uživati i u ukusnim korbačikima – tradicionalnom slovačkom specijalitetu. Nakon intoniranja hrvatske i slovačke himne, sve nazočne je u ime organizatora pozdravio Danijel Kubala, predsjednik Matice slovačke Jelisavac, a pozdravne su riječi uputili i Ivana Ligda, predsjednica Mjesnog odbora Jelisavac, Zlatko Dudjak, zamjenik predsjednice Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije, Darko Kuric, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Grada Našica, predsjednik Oldtimer kluba Našice Franjo Hofer, djelatnica Saveza Slovaka RH Antonela Topolovec, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba te zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić, koji je ujedno i otvorio večerašnju svečanost.

U prigodnom zabavno glazbenom dijelu programa nastupili su SKUS I. B. Slovak iz Jelisavca, KUD Biseri Slavonije iz Beničanaca, SKUD Braće Banas iz Josipovca Punitovačkog, Češka Beseda iz Končanice i KUD Tamburica iz Velimirovca, a program su vodili Monika Slivka i Valentino Cepun. Po završetku svečanosti u vatrogasnom je domu upriličena prigodna zabava uz nastup TS Satir.

Pročitajte još