Održana Skupština Udruženja obrtnika Našice – broj obrta nikad veći

U restoranu „Bricks” sinoć je održana Skupština Udruženja obrtnika Našice na kojoj su sva izvješća usvojena jednoglasno. Na početku Skupštine sve okupljene je pozdravio njen predsjednik Danijel Pintarić koji je podnio izvješće o radu te je izrazio zadovoljstvo povećanjem broja obrtnika koji sada iznosi 598, a tajnica Tanja Katarinček podnijela je prijedlog Financijskog plana za 2024. godinu.

Sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je istaknuo dobru suradnju s ovim Udruženjem poručivši kako Grad njeguje partnerske odnose sa svojim obrtnicima.

„Ovim putem želim izraziti iskrenu zahvalnost u ime Grada Našica za predani rad, suradnju i doprinos Udruženja, a posebno ističem predsjednika gospodina Danijela Pintarića i članove uprave. Važno je naglasiti da smo tijekom proteklih nekoliko godina svjedočili konstantnom rastu broja obrtnika od 5 % na našičkom području koje uključuje Grad i pet općina što je za svaku pohvalu.

Uz mjere poput onih koje provodi Vlada Republike Hrvatske, Grad Našice također aktivno pridonosi razvoju obrtništva. Kroz program vrijedan 40 tisuća eura, pružamo neposrednu pomoć i poticanje razvoja obrtnika putem nekoliko ključnih mjera. Ona uključuju potporu za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, potporu za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potporu za ulaganje u standarde kvalitete, potpore za razvoj i unapređenje poslovanja te potpore za promicanje na sajmovima i izložbama. Dodatno ističem i kapitalni projekt Centra industrijske zone ili Poduzetničkog inkubatora kojim Grad želi privući nove tvrtke i stvoriti nova radna mjesta. Važno je napomenuti kako će ukidanjem prireza Grad Našice izgubiti 460 tisuća eura godišnje, ali smo odlučili ne opteretiti naše sugrađane povećanjem poreza na osobni dohodak kako bi plaće rasle u sljedećoj godini. Na kraju, želim poslati snažnu poruku našim obrtnicima i poduzetnicima – naša su vam vrata uvijek otvorena. Kroz Udruženje obrtnika Grad Našice pruža potporu i rješenja za individualne probleme, a ured gradonačelnika stoji vam na raspolaganju.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Izvrsna suradnja Grada i Udruženja

Predsjednika Udruženja obrtnika Našice Danijel Pintarić zahvalio se gradonačelniku na potpori kao i svojim članovima na sudjelovanju u radu Udruženja.

„Obrtništvo je u prošloj godini raslo i to ne samo u Našicama, već i u našem udruženju. Ove godine smo dosegli čarobnu brojku od gotovo 600 obrtnika što je rekordan broj. To je znak da su naši građani uvidjeli kako se potencijal gospodarskih aktivnosti povećao, a tome su pridonijele i mjere Vlade Republike Hrvatske koja podupire mlade obrtnike u prve dvije godine poslovanja. Ono što me žalosti je činjenica kako postoji dobar dio obrtnika koji ne vidi nikakve pogodnosti samog sustava dok drugi redovito plaća komorski doprinos jer zna što plaća i zašto ga plaća. Svakako bih istaknuo odličnu suradnju s Gradom koji radi na dugoročnoj strategiji bitnoj za razvoj gospodarstva na našem području.” – izjavio je predsjednik Pintarić zahvalivši se gradonačelniku Kašubi te je naglasio kako Grad Našice kroz proračun podupire obrtnike koji to itekako znaju cijeniti.

Pročitajte još