Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Našica vezana uz Thompsonov koncert

Jučer je u Gradskoj vijećnici održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Našica na kojoj su članovi stožera prokomentirali trenutnu situaciju na području Grada Našica vezanu uz jučerašnje poplave te skorašnji koncert povodom Dana obilježavanja pobjede nad tzv. JNA i ustroja 132. brigade Hrvatske vojske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPomoć oštećenima u poplavama

Na sjednici je izneseno kako se voda u poplavljenim područjima povlači, svi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava rade aktivno na terenu, ispumpavaju vodu iz podruma te doniraju isušivače za vlagu. Također je istaknuto kako su vidljive materijalne štete na obiteljskim kućama uzrokovane poplavom te će se pomoć oštećenima vršiti iz gradskog proračuna. Svi oštećeni sugrađani kojima su poplavljeni stambeni prostori trebaju do kraja tjedna podnijeti zahtjev u Gradsku upravu, a tada će gradske službe izaći na teren i procijeniti štetu te će se u odnosu na gradski proračun pomoći sanirati nastala šteta.

Visoka zaštita pod epidemiološkim mjerama

U organizaciji Grada Našica, TZ Grada Našica te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata 24. ovog mjeseca organizira se koncert Marka Perkovića Thompsona na novouređenom trgu u centru Našica s početkom u 20:30 sati povodom Dana obilježavanja pobjede nad tzv. JNA i ustroja 132. brigade Hrvatske vojske. Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako je proslava započela prije mjesec dana u organizaciji Nexe Teama Našice koji je organizirao ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“, a sada se nastavlja Thompsonovim koncertom i drugim nizom događanja sve do listopada. Gradonačelnik je najavio koncert pod strogo kontroliranim epidemiološkim pravilima.

“Koncert je predviđen na trgu gdje će biti strogo kontrolirani ulaz pod epidemiološkim pravilima. Na 4 000 kvadrata bit će ograđeno područje gdje očekujemo maksimalan broj od 5 000 posjetitelja. Posjetitelji će imati besplatne ulaznice, no, vršit će se njihova identifikacija i numeracija. Koncert će u duhu visoke sigurnosti naših posjetitelja, sugrađana i gostiju osiguravati oko 200 redara, 40 vatrogasaca, 30 zaštitara, te policija i interventna policija.” – izjavio je Krešimir Kašuba i nadodao kako će se uz ograđeni prostor u centralnom dijelu trga nalaziti 5 ulaza gdje će zaštitari i redari kontrolirati ulazak u ograđeni prostor.

Pristup ograđenom prostoru uz Covid potvrde

Također, gradonačelnik Krešimir Kašuba je zamolio sve sugrađane i posjetitelje koji žele biti u kontroliranom prostoru da izvade Covid potvrde.

“Prilikom organizacije koncerta pozivamo se na upute Stožera civilne zaštite prema kojima je na snazi zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja u kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom potvrdom. Molio bih sve sugrađane i sugrađanke koji žele biti u kontroliranom prostoru i na koncertu da 3 dana prije osiguraju Covid potvrde.” – izjavio je Krešimir Kašuba te istaknuo važnost i pozvao sve građane na cijepljenje protiv Covid zaraze.

Pročitajte još

Učitavanje...