Održana redovita izvještajno – izborna skupština Športske zajednice Grada Našica

Jučer je u Rasadniku Šumarije Našice održana redovita izvještajno – izborna skupština Športske zajednice Grada Našica. Nakon intoniranja državne himne, minutom šutnje odana je počast za sve preminule sportaše i sportske djelatnike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME



Na skupštini je za novog-starog predsjednika izabran Nikola Antolović, a za dopredsjednike Marko Sertić i Danko Justić. U Izvršni odbor izabrani su i Ivan Nekić, Tomislav Gall, Siniša Solar i Milan Zubak. U Nadzorni odbor za predsjednicu je izabrana Ana Kalman, članovi Mirko Korbar i Stjepan Konjetić i zamjenici Miljenko Ljubić, Karlo Kanis i Vanja Prošić. Donesena je i odluka kako će u Športsku zajednicu Grada Našica u Športskoj zajednici Osječko – baranjske županije zastupati član Izvršnog odbora Tomislav Gall, a za likvidatora je izabran Karlo Kanis.

Povećat će se proračun Športske zajednice Grada Našica

Sve nazočne je pozdravio predsjednik Nikola Antolović koji je podnio izvješće o radu Zajednice u proteklom razdoblju.

“Najbrojnija smo zajednica nakon Osijeka što je odraz rada i uspjeha Grada Našica. Izdvojio bih izuzetnu podršku Grada Našica i Gradskog vijeća Grada Našica prema Športskoj zajednici Grada Našica u proteklom razdoblju. Također je i suradnja naših članica sa Športskom zajednicom bila na visokom nivou, djelovale su konstruktivno i njihove prijedloge smo uglavnom uvijek usvajali. Zahvalio bih se cijelom izvršnom odboru na radu kao i Osječko – baranjskoj županiji i Športskoj zajednici Osječko – baranjske županije na suradnji. Pohvalio bih i zahvalio što se unatoč pandemiji koronavirusa dotirana sredstva Grada Našica članicama nisu mijenjala. U dogovoru s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom povećat će se naš proračun radi svih naših vrijednih članica.” – rekao je, između ostalog, Nikola Antolović te se zahvalio svima na ponovnom izboru.

Cijeli govor predsjednika Nikole Antolovića možete poslušati ovdje:

Našice slovi kao grad udruga i sporta

Gradonačelnik Krešimir Kašuba također je pozdravio sve nazočne te čestitao novom – starom vodstvu na izboru.

“Htio bih, prije svega, pozdraviti i zahvaliti se gospodinu Dubravku Ižakoviću, glavnom tajniku Športske zajednice Osječko – baranjske županije na dugogodišnjoj suradnji s našom Športskom zajednicom. Pozdravio bih i gospodina Darka Ćorkovića, gospodina Ivicu Valenčaka – našeg istaknutog sportskog djelatnika te profesora Nikolu Čalića kao i ostale uvažene goste. Na početku bih čestitao novom – starom vodstvu, a posebno čestitam i predsjedniku Nikoli Antoloviću. Moram naglasiti da smo puno toga prošli u zadnjih godinu dana i Nikola je dao sve od sebe za sport na području Našica, grada koji slovi kao grad udruga i sporta.

Prema jednoglasnom donošenju odluka vidi se da ovdje vlada jedno zajedništvo što je jako važno. Također, Grad Našice je prije nekoliko mjeseci donio odluku da će sve više pomagati Športskoj zajednici kako u financijskom tako i u svakom drugom smislu, a uskoro ćemo staviti fokus i na sportski turizam. U ime Grada reći ću da su nam, prije svega, u interesu djeca i one udruge koje imaju svoj omladinski pogon, da tako kažem, će biti prioritet, ali pri tome ne umanjujem rekreativce koji su također jako bitni ovome Gradu.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te se zahvalio svima na radu i naglasio kako će i dalje stajati svima na raspolaganju.

Cilj je da sport u županiji napreduje u svakom segmentu

Skupštini je nazočio i glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković koji je čestitao članovima Uprave na izboru te dugogodišnjem sportskom djelatniku profesoru Nikoli Čaliću uručio priznanje za izniman doprinos u razvoju i promicanju sporta.

“Zahvaljujem se svima na svemu što su do sada napravili, a posebno u ove dvije posljednje godine obilježene koronakrizom. Našice je sportski grad koji ima jedan prvoligaški klub, a on ga predstavlja na nivou Hrvatske i svijeta, ali isto tako ništa manje nisu važni ostali klubovi kojih je izuzetno veliki broj. Mi vam i dalje stojimo na raspolaganju te nam je cilj da sport u županiji napreduje u svakom segmentu. Također, čestitam novom – starom rukovodstvu te im želim puno sreće u budućem radu s nadom da sport na ovom području učinimo još boljim i mislim da ćemo u tome uspjeti – izjavio je glavni tajnik Športske zajednice Osječko.” – baranjske županije Dubravko Ižaković.

Uskoro izlazi knjiga o cjelokupnoj povijesti fizičke kulture u Našicama

Nikola Čalić se zahvalio na priznanju te najavio kako uskoro izlazi nova knjiga o cjelokupnoj povijesti fizičke kulture u Našicama.

“Uskoro izlazi moja nova knjiga, riječ je o cjelokupnoj povijesti fizičke kulture u Našicama, a radi se o nastojanju da se spasi taj dio našičke povijesti od zaborava. Kako vrijeme prolazi sve je teže naći ljude koji bi utrošili svoj trud i napisali koju rečenicu o sportovima koji su tijekom godina ugašeni. U knjizi se nalazi preko 50 poglavlja vezanih za sport i fizičku kulturu, a u njima se nalazi i 30 sportova kojih više nema na području Našica, a proteže se na preko 720 stranica i 800 fotografija. Nju sam radio sedam godina i ona je bila spremna za tisak krajem prošle godine, međutim nismo našli dovoljno financijskih sredstava da počnemo s tiskom, a danas sam dobio podršku od Grada Našica te Športske zajednice Osječko – baranjske županije i nadam se da bi knjiga uskoro mogla ugledati svjetlo dana. Napomenuo bih da niti jedan grad u Slavoniji, a vjerujem i šire nema jednu ovakvu knjigu.” – izjavio je profesor Nikola Čalić.

Okrećući djecu prema sportu učimo ih poštivanju

Predsjednik Nikola Antolović istaknuo je suradnju s Odjelom prevencije PU Osječko-baranjske u realizaciji projekta “Budi navijač, a ne razbijač” koji je prepoznat u cijeloj Republici Hrvatskoj te pozdravio nazočnog djelatnika Odjela prevencije PU Osječko – baranjske Darka Ćorkovića.

Darko Ćorković istaknuo je veliko zadovoljstvo dolaskom na skupštinu. “Nadam se daljnjoj suradnji i prije svega da će sav vaš rad biti prepoznat. Očekujemo ii dalje kvalitetan rad u Zajednici koja je bitna za djecu i mlade. Okrećući djecu prema sportu učimo ih poštivanju, pravilima i drže se načela sporta i sportskog ponašanja.” – izjavio je Darko Ćorković te se zahvalio Športskoj zajednici na radu.

Pročitajte još

Učitavanje...