Održana redovita izvještajna sjednica Skupštine Zajednice tehničke kulture Grada Našica

Članovi Zajednice tehničke kulture Grada Našica održali su jučer redovitu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine u prostorijama Srednje Škole Isidora Kršnjavoga. Donesen je izvještaj o radu zajednice u 2023. godini i najavljeni su budući planovi za 2024. godinu. Predsjednik Goran Hajnal podnio je u video obliku izvješće o radu i brojnim realiziranim projektima tijekom protekle godine. Izvješće o financijskom poslovanju podnio je Mirko Košturjak, a izvješće Nadzornog odbora Zdenko Nađ i sva su izvješća prihvaćena.

Predsjednik Hajnal istaknuo je da su tijekom cijele prethodne godine nastojali održati kontinuitet u svom djelovanju kojeg pokušavaju razvijati i unapređivati koliko god to prilike i uvjeti dopuštaju.

„Sudjelujemo na svim događanjima u gradu, a istovremeno provodimo i radionice za djecu i mladež kako bismo pokazali što se inače radi i kako bi privukli još više mladih na naše radionice koje se uglavnom odvijaju u školama. Također, jedan od ciljeva je proširiti djelatnost i na ostale škole u našem području. Nažalost, izgubili smo vezu s Osnovnom školom Đurđenovac i želimo je obnoviti, te ojačati suradnju s Osnovnom školom Podgorač. Trenutno se suočavamo s problemom pronalaska adekvatnog prostora za rad. U stalnoj smo komunikaciji s gradskim vlastima i nadamo se da ćemo uskoro pronaći rješenje koje će nam omogućiti nesmetan rad.

Moram još istaknuti kako su se svojim predanim radom i izuzetnim zalaganjem istaknuli Mirko Košturjak i Franjo Kapetanović koji će biti predloženi za javno priznanje Grada Našica za životno djelo kao i za državne nagrade u području tehničke kulture „Faust Vrančić”, a najavljujemo i izdavanje monografije.” – zaključio je predsjednik Hajnal s nadom da će Zajednica tehničke kulture i dalje biti značajan čimbenik u edukaciji djece i mladih te u promociji tehničke kulture u Našicama, ali i šire.

Važna obljetnica Radio i Aero kluba

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je dugogodišnju tradiciju Zajednice Tehničke kulture koja djeluje u Našicama i daje nemjerljiv doprinos u razvoju i promicanju tehničke djelatnosti.

„Dugogodišnja tradicija njihovog djelovanja u gradu Našicama i prepoznatljivost, posebice kroz animaciju mladih, čine Zajednicu tehničke kulture izuzetno važnom za Grad Našice. Iz izvješća je vidljivo da je prošle godine više od 1100 mladih pokazalo interes za različite manifestacije i događanja koje su organizirali. Posebno želim istaknuti da Radio klub ove godine obilježava 70. obljetnicu, dok Aero klub slavi devedesetu obljetnicu. Izdvojio bih i profesora Franju Kapetanovića, osobu koja je neizostavan dio ovih klubova i njegova ljubav prema onome što radi nije samo hobi, već stil života. Zajednica tehničke kulture Grada Našica zaslužuje priznanje za svoj doprinos obrazovanju, kulturi i tehničkom napretku, a radujemo se budućim uspjesima i suradnji.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Pročitajte još