Održana početna konferencija projekta Zaželi I.N.F.O.

Jučer je u restoranu The Bricks održana početna konferencija projekta Zaželi I.N.F.O. – integraciju, napredovanje, fokus, osnaživanje kojeg provodi Udruga mladih „INFO“ Našice u suradnji s partnerima Grad Našice, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područna služba Osijek i Hrvatski zavod za socijalni rad Našice.

Uvodnu konferenciju otvorio je gradonačelnik Grada Našice Krešimir Kašuba. Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne, posebno zaposlene žene te predstavnike partnera na projektu koji su svojim dolaskom dali potporu ovom hvalevrijednom projektu. Uvodnoj konferenciji su nazočile i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Našice Mirjana Rajković, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler, direktor Našičkog parka d.o.o. Hrvoje Žiha te direktor Našičke razvojne agencije „NARA“ Matija Brkić i predsjednica Udruge mladih „INFO“ Našice Ivona Ćosić koja je u uvodnom pozdravljanju pozdravila sve zaposlenice na projektu, predstavnike partnera i članove Udruge INFO. Na samom početku konferencije sve nazočne pozdravile su voditeljica projekta Lara Bešlić i administratorica na projektu Katarina Šprem, koje su kroz kratku prezentaciju predstavile projekt i zahvalile svim partnerima i zaposlenicama na izvrsnoj suradnji.

Važnost poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života

Voditeljica projekta Zaželi Lara Bešlić, istaknula je da je projekt sufinanciran iz Europskih socijalnih fondova, kroz Operativni program učinkoviti ljudski potencijali.

„Nositelj projekta je Udruga mladih INFO, a trajanje projekta je 8 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 98 347,60 €, a financiran je 85% sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je unaprjeđenje i osnaživanje radnog potencijala žena na području Grada Našica i našičke okolice. Projektom je zaposleno 15 teško zapošljivih žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Krajnji korisnici projekta su 90 osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Našica, koji će imati izravnu korist ovog projekta i to na način da će biti korisnici usluga pomoći u kući.” – rekla je Lara Bešlić te naglasila važnost poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika na lokalnoj razini.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba čestitao je Udruzi na sada već drugom europskom projektu kojim se daje prilika osobama koje se nisu mogle dalje obrazovati ili nisu našle adekvatno radno mjesto, a istovremeno se osigurava usluga mnogim osobama koje su same i koje trebaju pomoć u svakodnevnom životu. „Udruga mladih INFO aktivno sudjeluje u brojnim projektima, a ovim pokazuju kako se na jedan poseban način bore protiv siromaštva, ne samo materijalnog, nego problema socijalne isključenosti, a upravo ovaj projekt doprinosi tome. Kada znamo da je ovaj projekt postao simbol pomoći starijim i nemoćnim osobama, uz sredstva EU, onda je to za jednu veliku pohvalu” – rekao je gradonačelnik Kašuba te izrazio zadovoljstvo što Grad Našice sudjeluje kao partner.

Pročitajte još