Održana novogodišnja zabava članova Udruge 50+ Zoljan

U Društvenom domu u Zoljanu u večernjim satima održana je zabava članova udruge 50+ Zoljan. Ovo je tradicionalna zabava koju ova udruga slavi dan prije proslave Nove godine i na kojoj se okupi veliki broj članova. Na ovoj zabavi uz članove udruge, njih 50-tak bili su i uvaženi gosti, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik DVD-a Zoljan Željko Priček kao i ostali gosti i prijatelji udruge.

Par riječi o radu ove velike udruge u Zoljanu rekao je i sam predsjednik udruge, Josip Povarnik.

– Udruga +50 Zoljan djeluje već nekih 10-tak godina, a ovakve zabave su kod nas uobičajene. Nažalost, prošle godine to nismo mogli imati zbog pandemije, ali sada je već nešto lakše pa se sada možemo ponovo okupljati i veseliti na ovakve načine. Veoma mi je drago što su uz veliki broj članova s nama tu i čelni čovjek Grada Našica Krešimir Kašuba, kao i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, te i ostali naši nam dragi gosti s kojima uvijek imamo odličnu suradnju. Naša udruga broji nešto oko 100 članova, manje više, što je velika brojka ako znamo da samo mjesto Zoljan broji oko 600 stanovnika. Preko godine imamo razna događanja, a za istaknuti su svakako hodočašća i razni poput izleta u Bosnu u Teslić u kupke i slično. Suradnja s Gradom je više nego dobra, gradonačelnik je uvijek na raspolaganju i uvijek ima razumijevanja za nas što nas itekako puno znači. Dok sam bio mlad uvijek sam mislio kako je starost ružna, ali sada što sam stariji, a tu sam jedan od mlađih, moram reći da mi je sve ovo jako lijepo i da uživam u svojim godinama i prijateljima i prijateljicama. Druženje sa svojom generacijom je više nego odmor za dušu i ovakve i slične zabave nama znače stvarno puno. – rekao je predsjednik Josip Povarnik.

Predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček je također zahvalio na pozivu na veselicu, uz napomenu kako se DVD Zoljan i Udruge 50+ Zoljan uvijek podupiru te kako je suradnja na zavidnom nivou.

– Mi, kao vatrogasci njima uvijek uskačemo ako što treba, poput prijevoza i slično, jer smatramo kako je vrlo važna zajednica i međusobno uvažavane i podrška.

Par riječi o ovom novogodišnjem slavlju Udruge 50+ Zoljan rekao je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Druženje je vrlo važno, pa tako i ovo netom prije ulaska u novu godinu. To što se ovi naši stariji sugrađani mogu ovako družiti i zabavljati je nešto što me iznimno veseli. Puno puta kažem kako je Grad Našice grad udruga i tako treba biti. Mi u Gradu Našicama imamo dvije umirovljeničke udruge s velikim brojem članova i s obje imamo izrazito dobru suradnju. Kao i druge udruge i ova udruga je vrlo lokativna preko cijele godine, a ova proslava je samo kruna na sve to. Godina koja je iza nas je iznimno teška i naporna, sa svim problemima koje nam je donijela, ali s ovakvim i sličnim druženjima završavamo je u jednom lijepom tonu s porukom kako grad stoji uz sve naše sugrađane pa tako i ovu vrijednu udrugu iz Zoljana. Vrlo nam je važno da smo im od pomoći kad god zatrebaju, jer je važno i našim umirovljenicima povećati kvalitetu života i tu smo im uvijek na raspolaganju.

Pročitajte još