Održana 13.memorijalna utrka Kokočak – Orahovica!

kokocak1
kokocak1

U subotu 2. prosinca održana je trinaesta po redu memorijalna utrka Kokočak – Orahovica, u čast stradalih hrvatskih branitelja Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 1991.godine u jednoj od prvih uspješnih oslobađajućih ratnih akcija u domovinskom ratu.

Uz ranije spomenute ratne vitezove, ove je godine utrka posvećena i nedavno preminulom Josipu Pavlusu, koji je bio zapovjednik te ratne postrojbe, a prilikom provođenja te akcije bio je i teško ranjen.

kokocak3

Prije početka utrke, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju u Kokočaku. Uz nazočnost roditelja i rodbine poginulih branitelja te njihovih ratnih suboraca, pripadnika hrvatske vojske i policije, predstavnika udruga proisteklih iz domovinskog rata i samih učesnika utrke, prigodnim su se riječima redom obratili zamjenik gradonačelnika grada Našica Hrvoje Šimić, gradonačelnica Orahovice i saborska zastupnica Ana Marija Petin, dožupan Virovitičko – podravske županije Darko Žužak te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

kokocak2

Našičku delegaciju su osim zamjenika gradonačelnika činili i potpredsjednici gradskog odbora za branitelje Miroslav Ranogajac i Alan Šikić te mnogi suborci i ratni prijatelji stradalih hrvatskih branitelja. Zahvaljujemo i svim našičkim trkačima,koji su na ovaj način još jednom odali počast i oživjeli uspomenu na poginule hrvatske vitezove Momira, Milana i Branka te na prerano preminulog Josipa. Za sve sudionike utrke ,je organizator Udruga liječenih od PTSP-a Virovitičko podravske županije, nakon uspješnog dana,osigurao zajednički ručak , a uručene su i prigodne zahvalnice.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/12mjesec/4/v1{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još